• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Grožio chirurgai konsultuoja  5 

2008-12-12 00:00:00

Grožio chirurgijos srityje Jus konsultuoja vienos iš lyderiaujančių plastinės chirurgijos klinikos Lietuvoje VitkusClinic plastikos chirurgai. Į Eli.lt skaitytojų klausimus atsako „VitkusClinic“ plastinės chirurgijos gydytojai Indrė Sakalauskaitė ir Darius Jauniškis.


Klausimai - atsakymai:

Prieš kelis metus buvo atlikta plastinė nosies operacija, kurios metu buvo pašalinta kuprelė ir nosies pertvara. Po metų - antra operacija, kurios metu buvo įdėtas implantas. Po jos jau praėję metai laiko, nejautra dar yra nosies galiuke ir pati ranka galiu judinti implantą - toks vaizdas, kad jis man nepriaugo. Yra atsiradusių duobyčių, buvo suleista butolino. Gydytojas vis ramina, kad tam reikia laiko. Gal reiktų dar kartą daryti operaciją, ar visgi reikia laiko?

Erika

Indrė atsako:

Miela Erika, bet kuriuo atveju, jeigu įdėtas implantas yra nestabilus ir jį galite judinti ranka, reikalinga revizine (pakartotinė) operacija. Jos metu, būtų išsiaiškintos tikrosios implanto nestabilumo priežastys. Nejautra nosies galiuke gali būti, jautrumo atsistatymas gali užtrukti, priklausomai nuo organizmo savybių. Botulino toksinas duobučių koregavimui - nenaudojamas. Jūsų atveju galėjo būti naudojami sintetiniai užpildai. Turėtumėte tai tiksliau išsiaiškinti pas Jus gydantį gydytoją.
 
-----------------------------------------------------

Sveiki, man 29 metai, turiu 9 metų mergaitę. Po gimdymo atsirado strijos ir krūtinė prarado stangrumą. Norėčiau krūtinę prikelti ir panaikinti strijas, nenoriu implantų. Ar tai įmanoma ir kiek tai kainuotų?

Daiva

Indrės atsakymas:

Gerbiama Daiva, krūtų pakėlimas (mastopeksija)- gana dažna krūtų formos korekcinė operacija plastinėje chirurgijoje. Dėl amžinių pakitimų, genetinio paveldimumo, gravitacinės traukos, netekus daug kūno svorio, po gimdymo - kaip ir Jūsų atveju - krūtinė praranda savo stangrumą ir elastingumą. Neretai atsiranda ir strijos. Tokiu atveju yra rekomenduojama krūtų pakėlimo operacija. Taip, galima pakelti krūtis ir panaikinti chirurginiu būdu atsiradusias strijas kartus su suglebusia ir elastingumą praradusia oda, nenaudojant implantų. VitkusClinic klinikoje šios operacijos kaina yra nuo 8000 litų.  Ji priklauso nuo krūtų korekcijos apimties ir sudėtingumo, operuosiančio chirurgo. Noriu pabrėžti, kad į operacijos kainą yra įskaičiuotos visos operacinės išlaidos, nejautra, mokesčiai, medikamentai, tvarsliava, visa pooperacinė priežiūra: siūlų išėmimas, pakartotinos konsultacijos, speciali liemenėles po krūtų pakėlimo.
 
----------------------------------------------------
 
Norėčiau daugiau sužinoti apie nedidelių tatuiruočių šalinimą chirurginiu būdu.

Ineta

Indrės atsakymas:

Gerbiama Ineta, nedidelės tatuiruotės gali būti šalinamos įvairiais būdais – tai lazeriu, radio bangomis, ar ekscizija (chirurginiu būdu išpjaunant pačią tatuiruotę). Tai priklauso nuo tatuiruotės dydžio ir kokio rezultato tikimąsi sulaukti. Visais išvardintais atvejais, lieka randas, tačiau jo dydis labai skiriasi. Tai turėtume aptarti konsultacijos metu su pasirinktu plastinės chirurgijos specialistu.
 
-----------------------------------------------------

Mano krūtinė yra labai maža ir aš norėčiau pasididinti ją operacijos dėka. Kiek tai kainuotų? Ir kokios gali būti komplikacijos? Ir jūsų nuomone ta operacija yra gerai ar ne? Nuo kokio amžiaus galima ją darytis, nes man dar tik 17 metų.

Veronika

Indrės atsakymas:

Miela Veronika, krūtų didinimo operacijos paprastai atliekamos subrendus, kuomet krūtys yra susiformavusios ir jų dydis nebekinta. Manyčiau, kad Jūsų atveju būtų šiek tiek dar ankstoka daryti tokią operaciją. Kaip ir kiekvienos operacijos metu, taip ir šių operacijų metu įmanomos komplikacijos. Galimos komplikacijos gali būti - susiformavusi hematoma ar seroma aplink implantą, kalcio depozitai, kapsulinė kontrakura, spenelių ir krūtų jautrumo pokyčiai, implantų atmetimas pasireiškiantis toksiniu šoku, audiniu nekroze. VitkusClinic plastinė krūtų padidinimo operacijos kaina yra nuo 9500 litų, į operacijos kainą yra įskaičiuotos visos operacinės išlaidos, krūtų implantai, nejautra, mokesčiai, medikamentai, tvarsliava, visa pooperacinė priežiūra: siūlų išėmimas, pakartotinos konsultacijos, specialios liemenėlės po krūtų padidinimo plastinės operacijos. Kiekvienais metais pasaulyje sėkmingai atliekama tūkstančiai plastinių krūtų padidinimo operacijų. Tai viena dažniausiai atliekamų estetinių operacijų. Statistikos duomenimis 96% moterų krūtų padidinimo operacijų atitiko jų lūkesčius, o 97% moterų vėl ryžtųsi šiai operacijai.
 
----------------------------------------------------

Mano oda balta, saulėje įdegu, bet labai lėtai. Gal galite man patarti kaip greičiau įdegti. Ačiū.

Kažkas

Dariaus atsakymas:

Kaip plastikos chirurgas patarčiau Jums apskritai vengti degintis saulėje, kurios žalingas poveikis organizmui yra seniai moksliškai įrodytas. Estetinėje chirurgijoje jau kelis dešimtmečius yra vartojamas terminas "sun damaged skin" - saulės pažeista oda. Tai reiškia, kad oda yra priešlaikiai nenatūraliai pasenusi. Įdegusi oda taip pat yra mados reikalas, tačiau svarbiausiai yra išsaugoti sveikatą. Jeigu Jūs norite įdegusios odos, Jums reikėtų naudoti savaiminio įdegio kremus,
kuriuos parekomenduoti gali dermatologas arba kosmetologas.
 
-------------------------------------------------------

Laba diena. Esu plataus veido, skruostikauliai šiek tiek kampuoti. Kokios galimybės "nušlifuoti" (t.y. susiaurinti, sumažinti) skruostikaulius? Esu itin liekna, o veidas atrodo taip, lyg būčiau apkūni. Iš anksto ačiū.

X

Indrės atsakymas:

Taip, šiuo metu plastinės chirurgijos srityje, dėka vis tobulėjančių ir atsirandančių naujų technologijų įmanoma nušlifuoti skruostikaulius, taip pakeičiant jų formą ir dydį. Šių plastinių operacijų dėka galima koreguoti ir pakeisti veido formą, bruožus.
 
---------------------------------------------------------

Reikia pakoreguoti klubus, vadinamas "jojiko kelnes", riebalų sankaupos yra kietos. Man 43 metai. Norėčiau sužinoti, kur kreiptis, gal yra Kauno mieste filialas? Ar nuvažiavus tą pačią dieną galima atlikti procedūrą ir kiek tai kainuotų?

Nijolė
 
Indrės atsakymas:
 
Laba diena Gerbiama p.Nijole,
Riebalų sankaupos klubų šonuose, taip vadinamos „jojiko kelnės“ vienas iš dažnesnių reiškinių koreguojant moters figūros kontūrus. Jas pašalinti įmanoma liposakcijos (riebalų nusiurbimo) metu. Liposakcija galima atlikti keliais būdais- tai mechaniniu, prieš tai suleidžiant specialiai paruošto tirpalo ir suardant riebalus mechaniškai specialiomis kaniulėmis, kurie po to išsiurbiami. Ši metodika taikoma esant minkštam, nestandžiam riebaliniam sluoksniui. Kiti būdai - tai ultragarsinis ir vibracinis. Jie taikomi, kuomet riebalinis sluoksnis yra standus, kaip ir Jūsų atveju. Visi išvardinti riebalų nusiurbimo būdai yra atliekami spinalinėje ar bendrinėje nejautroje. Manyčiau, kad atlikti operaciją ta pačią dieną kreipiantis pas plastikos chirurgą negalima, nes kaip ir kiekvienai operacijai reikalingi tyrimai, įvertinantys Jūsų organizmo būklę ir pasiruošimas pačiai operacijai. Apgailestauju, bet Kaune nėra VitkusClinic plastinės chirurgijos klinikos filialo, tačiau gausu kitų plastikos chirurgu specialistų, kurių pavardes ir adresus galite rasti internetiniuose puslapiuose. Operacijos kaina labai priklauso nuo korekcijos apimties ir atliekančio specialisto profesionalumo.
 
-------------------------------------------------------

Norėjau pasiteirauti, kas geriau: darytis skrandžio atskyrimo operaciją ar suveržimo žiedu? Mano KMI - 41, esu 28 metų.

Vetra

Indrės atsakymas:

Gerbiama Vetra, šiuo metu pasaulyje dėl vis didėjančios nutukimo problemos, vis labiau populiarėja taip vadinama bariatrinė chirurgija (nutukimo gydymas chirurginiu būdu). Yra atliekamos taip vadinamos redukcinės operacijos (skrandžio suveržimas silikoniniu žiedu) ir malabsorbcinės operacijos (skrandžio ir dalies plonosios žarnos atskyrimo) operacijos. Abi šios operacijos yra atliekamos laparoskopiniu būdu. Tačiau operacijų apimtis ir pati metodika labai skiriasi. Manyčiau, kurią operaciją Jums reikėtų ir ar reikėtų darytis, įvertins chirurgas konsultacijos ir apžiūros metu. Galbūt Jums, Vetra, pakaktų dietologo konsultacijos ir fizinio krūvio didinimo ir neprireiks chirurginio įsikišimo.
 
------------------------------------------------------

Laba diena. Norėjau paklausti nuo kelių metų atliekama nosies operacija. Man 12 metų. Dauguma vaikų šaiposi iš mano nosies. Nežinau ar mano nosis jau tokia ilga, bet norėčiau sužinoti, ar nosies mažinimo operaciją galima būtų atlikti man ir ar gali nepavykti operacija. Dėkoju iš anksto.

X

Dariaus atsakymas:

Nosies plastine operacija geriausia daryti sulaukus 18 metų, o jei įmanoma, tai ir dar vėliau, nes kol nosies audiniai (kaulai, kremzlės, oda, poodis) dar galutinai nesusiformavę, keičiasi, tai sunku numatyti operacijos rezultatus.
 
-------------------------------------------------------


Laba diena, mane domina krūtinių pakėlimas, bet tuo pačiu norėčiau ir pilvo operacijos, nes po 3 vaikų nekaip atrodau. Kiek tai kainuotų? Laukiu jūsų atsakymo. Ačiū

Valda

Indrės atsakymas:

Krūtų pakėlimas (mastopeksija) - gana dažna operacija plastinėje chirurgijoje. Ji rekomenduojama moterims, kuomet krūtys dėl amžinių pakitimų ar po gimdymų praranda savo formą ir standumą, nusileidžia ir atsiranda taip vadinama krūtų ptozė. Priklausomai nuo krūtų ptozės laipsnio, nuo to ar reikalinga tik aureolės ir spenelio pakėlimas ar kartu ir pieno liaukos pakėlimas, yra  rekomenduojama plastinė operacija  bei paaiškinama jos apimtis. Dažnai po gimdymų, kaip ir Jūsų atveju, pilvo siena praranda savo elastingumą, atsiranda odos perteklius. Tuomet taip pat rekomenduojama taip vadinama abdominoplastika. Jus dominančių operacijų kainas, atliekamas mūsų klinikoje, galite rasti mūsų internetiniame puslapyje www.vitkusclinic.com.
 
-----------------------------------------------------

Sveiki. Mano sūnus turi problema. Jo varpos odelė pakankamai neatsismaukia. Ar atliekate šio defekto pašalinimo operacijas? Mano vaikui 4 metai.

Erika

Dariaus atsakymas:

Gerbiama Erika, jei sūnui tik 4 metai, tai dar nėra priežasties labai nerimauti, nes odelė su laiku gali išsitempti ir nelikti jokios problemos. Jei ji pakankamai neišsitemptų, tai reikėtu kreiptis į vaikų urologą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
A.
2010-03-31 20:12:11












Laba diena,
mano nosis ilga ir su maza kuprele. Norejau suzinoti,ar imanoma tik patrumpint nosies galiuka,nelieciant kremzles? Kupreles naikinti nenoreciau. Koks apytiksliai atsistatymo periodas (nelieka melyniu,patinimu).
Nuosirdziai dekoju uz atsakyma.
P.S.28m




vaidas
2009-12-06 20:23:02
noreciau paklausti ,ar po varpos ilginimo operacijos nebuna problemu(nebetaip gerai laikosi "daiktas",kadangi perpjaunumu dlis raisciu)
jurgita
2009-11-14 16:11:29
noriu paklausti,ar galima butu pataisyti toky defekta:po galvos operacijos(kuri buvo jau senokai),kaktos srityje liko nedidele,bet pakankamai gerai matoma ,apie 0.5cm skersmens,duobute.noriu pasiteirauti ar galima butu ja panaikinti ir jeigu taip,tai kiek kainuotu.dekoju.butu labai malonu,jeigu atsakytumete i mano elektronini pasta.