• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Naudingi patarimai: ruošiame žuvį

Autorius: Eli.lt
2009-12-20 08:00:00

Naudingi patarimai: ruošiame žuvį
jupiterimages nuotr.
Jau greitai Kūčios, tad ant mūsų stalo tikrai bus žuvies patiekalų. Norime su Jumis pasidalinti keliais naudingais patarimais, kurie palengvins žuvies gaminimo procesą.

 
Jeigu virsite šaldytą žuvį, ją būtinai dėkite į šaltą vandenį.

Menkės kvapą panaikinsite, jeigu kelias minutes ją palaikysite maistinėje acto rūgštyje.

Žuvis valysis lengvai, jeigu ją patrinsite actu ir paliksite kelioms minutėms.

Kepta žuvis bus ypatingai skani, jeigu prieš kepdama ją pamirkysite piene, o paskui apvoliosite miltuose ir kepsite verdančiame augaliniame aliejuje.

Kad kepant riebalai netikštų, keptuvę galite uždengti apverstu kiaurasamčiu.

Kad kepant žuvis nesuirtų, ją reikia pasūdyti ir palaikyti 10 – 15 minučių, kad druska įsigertų. Stiprų žuvies kvapą panaikinsite, jeigu kepant į augalinį aliejų įdėsite 1 žalią bulvę (nuluptą ir supjaustytą riekelėmis).

Kad indai nesmirdėtų žuvimi, juos patrinkite kempinėle, suvilgyta actu.

Jeigu ant žuvies ar paukštienos netyčia išsipylė tulžis, tą vietą patrinkite druska ir nuplaukite šaltu vandeniu – kartumas dings.


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus