• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kaip fotografuojamas maistas?  1 

Autorius: Laura Mureikaitė, Moters savaitė
2012-06-22 10:12:00

Kaip fotografuojamas maistas?
Reklamos bukletuose, produktų pakuotėse, receptų žurnaluose matome aibes patiekalų, virtusių tikrų tikriausiais kulinarijos šedevrais. Ir kaip apmaudu su jais palyginti savo kuklų lėkštės turinį. Ar tai reiškia kad jūs – niekam tikusi virėja? Anaiptol! Esminis skirtumas nuo to, kas yra jūsų lėkštėje ir to, kas vaizduojama reklaminiame paveikslėlyje – tai, kad jūsų paruoštas gaminys yra valgomas, o esantis reklaminėje nuotraukoje – veikiausiai nelabai.

Maistas – kaprizingas modelis. Nes jį neišvengiamai veikia gamtos dėsniai: tai, kas karšta, sparčiai atšąla, tai, kas drėgna – džiūsta, tai, kas užšaldyta – tirpsta, daržovės vysta, perpjauti vaisiai tamsėja.

Fotografai, kurių darbas – kuo dailiau nufotografuoti maistą, turi aibes paslapčių, kaip pasipriešinti šiems dėsniams ir jus sugundyti nuo pat pirmo žvilgtelėjimo į nuotrauką ar reklamos klipą. Nors dažnai tam, kad produktas atrodytų gražus, jis dažnai paverčiamas nevalgomu.

Kaip pasiekiamas nepriekaištingas rezultatas?

Ledai

Ledų niekada nefotografuojama gyvai – įjungus apšvietimo prožektorius jie akimirksniu imtų tirpti taip ir nesulaukę savo pirmojo dublio. Todėl jei reklaminėje nuotraukoje matote ledus, veikiausia tai – plastikinė, silikoninė ar gelinės masės pripildyta porcija. Tokiems „ledams“ suteikiama reikiama spalva, faktūra, paviršius atrodo porėtas. Idealių vaflinių indelių taip pat nebūna – kad ir koks dailus jis bebūtų, vis tiek kraštelis bus nutrupėjęs, spalva – netolygi. Taigi vaflis taip pat ne kepamas, o gaminamas iš plastiko ar kitos medžiagos.
 
Sriuba

Sriubų iš pakelių reklamai išverdama tikra sriuba. Tačiau jei ji būtų paprasčiausiai supilta į lėkštę ir nufotografuota – matytumėte tik tam tikros spalvos skystį. O kur makaronai, žirneliai ir visi kiti ingredientai? Taip, atspėjote, lėkštės dugne! Kad jie ne skęstų, o reikiamą laiką „papozuotų“ fotografui, į dubenėlio dugną dedamas želatinos sluoksnis, ant viršaus užpilama sultinio arba vandens, o jau tada paviršiuje dailiai išdėliojami kopūstai, lengvai apkepta mėsa, daržovės ir žalumynai. Svarbiausia – sukurti vitaminų puokštės įspūdį!

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Julija
2012-10-28 11:03:44
Šlykštu
Urinoterapija
Eli.lt Testai