• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Baigėsi Kavos kultūros dienos 2012, bet ne aistra kavai

Autorius: Kavosdienos.lt
2012-02-01 17:18:00

Baigėsi Kavos kultūros dienos 2012, bet ne aistra kavai
Lauros Zigmantės

„Gal Europos kavos suvartojimo rekordininkų suomių greitu metu ir nepavysime,  – šypsosi ilgametė kavos šventės organizatorė, „Gerų minčių magijos“ projektų vadovė, Violeta Masteikienė, – bet lietuviai geros kavos išgeria tikrai daug. O ypač gausiai jos buvo išgerta prekybos ir pramogų centre „Ozas“ šį savaitgalį vykusiose Kavos kultūros dienose“.


Kavos kultūros dienos, organizuojamos nuo 2002 metų,  kasmet apjungia geriausių Lietuvos baristų rinkimus ir kavos šventę, pritraukiančią minias kavos mėgėjų ir verslo atstovų.


Geriausio Kavos ruošėjo rinkimai


Kavos ruošimo čempionatas yra renginio ašis, kurį organizuoja Lietuvos Ypatingos Kavos Asociacija. Konkursas rengiamas pagal griežtas tarptautines taisykles, o jų vykdymą prižiūri Europos Ypatingos kavos asociacija (SCAE) ir Pasaulio Barmenų konkursas (WBC). Dalyvių pasirodymus vertina tarptautinė 14 teisėjų komisija.


Iš 17-kos geriausių ir drąsiausių baristų kelialapį atstovauti Lietuvai Pasaulio Kavos ruošimo čempionate laimėjo Mindaugas Ryškus, dirbantis „King Coffee Service“ įmonėje.  Mindaugas laimę bandė jau ketvirtą kartą ir pernai buvo tik per žingsnį nuo sėkmės.
Šiemet vyko ir jau III-asis Piešimo pieno puta (Latte Art) čempionatas. Jį nugalėjo, jau antrą kartą  įrodęs, kad Lietuvoje nėra jam lygių,  Seivijus Matiejūnas, pastaruosius keletą metų dirbantis Airijoje.


 „Čempionatus organizuojame ne tik tam, kad norime išsirinkti geriausią, ar rūpi sužinoti mūsų baristų pasiruošimą. Dalyvaudami tarptautiniuose turnyruose, bendraudami su patyrusiais teisėjais, baristos pasisemia neįkainojamos patirties, kad kavos mėgėjai galėtų mėgautis tik gera kava, – sako Europos Ypatingos kavos asociacijos koordinatorius (SCAE) Lietuvoje Darius Vėželis. – Džiaugiamės, kad tiek daug žmonių šiemet stebėjo konkursus.  Tai puiki galimybė vartotojams susipažinti su baristos darbu, išmokti pažinti gerą kavą, pamatyti, kaip kava turi būti ruošiama ir patiekiama, kad vėliau kavos pardavimo vietose galėtų reikalauti geriausios kokybės.“

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus