• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Indiškoje šviesų šventėje alkoholį pakeitė imbierinis gėrimas (foto)
Autorius: Eli.lt
2009-10-29 14:30:00

Eglė ir Darius Kauneckai

Vakar vakare teminių vakarėlių gerbėjai, kaip įprasta susirinkę „Skonio studijoje“, Vilniuje, indišku stiliumi pradėjo naujus metus. Jų pradžią bei gėrio pergalę prieš blogį pažyminti šventė Diwali (arba Dipavali) Indijoje švenčiama net penkias dienas.

Pasak vakarėlių ciklo iniciatoriaus Deimanto Kirlio, džiugu, jog paskutinis šiemet ciklo renginys sutapo su induistų metų pradžios ir šviesos švente – šiluma ir jaukumas traukia žmones  daugiau būti ir gaminti namuose.

Jam pritarė ir vakarėlį padėjusi suorganizuoti „Shanti“ ajurvedos centro vadovė Eglė Kauneckienė, pabrėžusi, jog būtent namie ir su meile bei džiaugsmu gaminamas maistas turi geriausią poveikį žmogaus savijautai. „Pagrindiniai indų virtuvės principai yra susiję su pusiausvyra: gaminama daug ir įvairių skonių patiekalų, kurių ragaudamas žmogus gali gauti pilnavertį malonumą ir maisto teikiamą naudą. Taip pat gaminant maistas neragaujamas – pirmi juo vaišinasi dievai“,- svečiams pasakojo E.Kauneckienė.

Į „Diwali“ šventę susirinko dauguma ištikimų „Dinner explorer“ vakarėlių gerbėjų – rinkodaros specialistas Alfas Ivanauskas, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su drauge Salomėja, vedybų planuotoja Viktorija Prokofjeva,  tinklaraščių „Tasty Art“, „Skaniai” ir „Žaidimų aikštelė” autoriai.

Indiškų naujų metų sutikime dalyvavo ir vaikai: į vakarėlį savo atžalas atsivedė buvusi TV vedėja Liepa Rimkevičiėnė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė bei komunikacijos konsultantė Gabija Vitkevičiūtė.

Į indiškais atributais ir gausybe žibintų papuoštą „Skonio studiją“ įėję svečiai uždegė po žvakutę mandaloje, kurios centre stovėjo deivės Lakšmi skulptūra, bei vaišinosi lietuviams neįprasto skonio imbieriniu kokteiliu, gaiviu jogurtiniu „Lasi“ gėrimu bei tradiciniais „Samosas“ pyragėliais.

Alkoholio ir mėsos „Diwali“ šventės organizatoriai nesiūlė. Pasidalinę į 5 komandas svečiai gamino įvairius indiškus patiekalus: lietuviškiausiu skoniu labiausiai pasižymėjo agurkų ir jogurto raita, autentiškiausiai buvo pagamintas daržovių ir sūrio karis, o estetiškiausiu pateikimu išsiskyrė kopūstų karis.

Kulinarijos mėgėjų komandos taip pat gamino pomidorų, morkų ir karadamono sriubą, „Jeera masala“ ryžius, baklažano patiekalą „Maha bridjal“ bei desertinę morkų ir riešutų chalvą.

Susirinkusiuosius sužavėjo energingas Kauno studijos „Amanda Natyam“ šokėjos pasirodymas – mergina ne tik atliko tris šokius, bet ir paaiškino pagrindinių šokio judesių reikšmes. Taip pat svečiai nepraleido progos pasimėgauti „Shanti centro“ masažistės meistriškumu – po įprastos darbo dienos juos atpalaidavo galvos, kaklo ir sprando masažas.

Vakarėlyje netrūko autentiškų vaizdų ir iš pačios Indijos – savo nuotraukas videoprojektoriumi demonstravo dvi vakarėlių gido puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ gerbėjos.

„Dinner explorer“ teminių vakarėlių ciklas prasidėjo vasaros pradžioje. Pirmajame „Braškių sezono atidarymo“ vakarėlyje Lietuvos kulinarinių tinklaraščių autoriai visus patiekalus gamino iš pirmųjų braškių. Antrojo vakarėlio tema - „Mindaugo karūnavimo diena“ - pradėjo kurti šios svarbios nacionalinės datos šventimo tradicijas – nuo aplinkos dekoravimo, patiekalų ir gėrimų iki aprangos kodo ir užsiėmimų. Trečiasis vakarėlis buvo skirtas gruziniškai vyno ir laukų derliaus šventei „Rtveli“




Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus