• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

„Mylimiausia Lietuvos duona. Jau 130 m.” apkeliaus Lietuvos miestus

Autorius: Monika Drungilaitė
2012-05-23 13:10:00

„Mylimiausia Lietuvos duona. Jau 130 m.” apkeliaus Lietuvos miestus
Seniausia Lietuvoje ir didžiausia Baltijos šalių duonos kepykla – „Vilniaus duona“ – šiais metais švenčia savo 130 metų jubiliejų.

1882 m. Vilniaus mieste įkurta pirmoji didelė kariuomenės reikmėms skirta garinė kepykla. Bėgo laikas, malkomis kūrenamas duonos kepimo krosnis pakeitė moderni įranga, o „Vilniaus duona“ tapo ne tik senųjų tradicijų globėja, bet ir inovacijų skatintoja bei duonos kepimo lyderė. Šiandien kepama daugiau kaip 80 pavadinimų duonos gaminių ir pirkėjai nuolat džiuginami naujoviškais duonos gaminiais.

Specialiai 130 metų sukakčiai „Vilniaus duona” sukūrė „Jubiliejinę” duoną. Šventinis gaminys unikalus ne tik savo skoninėmis savybėmis, bet ir pakuote. Kartu su Lietuvos liaudies buities muziejumi buvo surinkta autentiška informacija apie tradicinius Lietuvoje duonos raikymo būdus, kurie pateikiami ant „Jubiliejinės” duonos pakuotės. Tai duona, sujungianti geriausias duonos kepimo, senąsias duonos raikymo tradicijas ir skonį, sukurtą šiuolaikiniam žmogui.

„Vilniaus duonos“ 130 metų jubiliejui paminėti skirta ir unikali fotografijų paroda. Šalia senųjų įmonės metraščio fotografijų guls šiandieninės kepyklos gyvenimo akimirkos, kurias įamžino fotografas Ramūnas Danisevičius.
 
„Vilniaus duona“ išsaugojo unikalų senųjų fotografijų archyvą, kuris, manome, brangus ir įdomus ne tik mums, bet ir mūsų gaminių pirkėjams, fotografijos mylėtojams, istorikams. Norime pasidalinti senosiomis duonos kepimo akimirkomis, nes tai ne tik mūsų, bet visos Lietuvos turtas. Bėgantis laikas, daug ką pakeitė, todė pasikvietėme fotografą Ramūną Danisevičių,  užfiksuoti šiandienines kepyklos gyvenimo akimirkas. Matome, kad buvo daug pokyčių, tačiau svarbiausi lietuviškos duonos palydovai išliko tie patys: vanduo, žemė, ugnis ir žmogus", – pasakoja didžiausios ir seniausios kepyklos Lietuvoje direktorė Rita Ramanauskienė.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus