• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

„Paragauk pasaulio“: nuo močiutės prieskonių darželio iki egzotiško restorano

Autorius: Paragauk pasaulio
2012-02-14 09:56:00

„Paragauk pasaulio“: nuo močiutės prieskonių darželio iki egzotiško restorano
Šį savaitgalį prekybos ir pramogų centre „Ozas“ įvyko jau antroji prieskonių mugė ir įvairių šalių virtuvių atvirų kulinarinių pamokų šventė „Paragauk pasaulio“.

Gero maisto mėgėjai turėjo ne tik galimybę įsigyti, paragauti, išmėginti įvairiausių prieskonių, bet ir sužinoti Italijos, Kinijos, Japonijos, Tailando, Indijos, Korėjos ir kitų  virtuvių paslapčių.


Naujų žinių troško visi

Nemažo populiarumo sulaukė  mugės dienomis vykę nemokami seminarai, kuriuose apie senuosius lietuviškus prieskonius, jų naudą pasakojo Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, apie gydomąsias prieskonių savybes –  ajurvedinės virtuvės žinovas Žilvinas Užkaraitis,  virėjas profesionalas Vladislovas Judickis supažindino su visų žemynų valgio gardinimo tradicijomis, žolininkas Ramūnas Daugelavičius, baltiškos arbatos gėrimo ceremonijos žinovas, skaitė paskaitą apie lietuviškų žolelių auginimą ir gydymąsi jomis. Vyko itališkų prieskonių „Droheria and Alimentari“ prieskonių derinimo pamokos.

Šventės organizatorė ir idėjos autorė, „Gerų minčių magijos projektų“ agentūros vadovė, Violeta Masteikienė, lygindama šiemetinę šventę su pernykšte pastebėjo: „Įdomu tai, kad šiemet lankytojus mažiau domino konkursai ir šou elementai. Akivaizdu, kad žmonės ištroškę žinių – į seminarus gausiai registravosi dar iki renginio pradžios internetu, lektoriai susilaukė daugybės klausimų, tad nemokamų seminarų laiką išplėtėme“.

Jai antrino ir vienas renginio vedėjų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, virėjas – konsultantas Vladislovas Judickis: „pernai žmones labai masino egzotinių virtuvių paslaptys, o šiemet jie mielai gilinosi ir į lietuvių virtuvės tradicijas, seniai pamirštus lietuvių prieskonius. Domino galimybės užsiauginti prieskonius patiems ar sužinoti, kaip pasinaudoti gamtos teikiamomis dovanomis“.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas



Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus