• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Restoranas ir šampanas danguje

Autorius: Eglė Zubkauskaitė
2012-06-14 11:46:00

„Atėjau, pakilau, nugalėjau!“ – taip galėtų pasakyti turintys aukščio baimę, bet pasiryžę jos atsikratyti, pakylant į 50-ties metrų aukštį virš Vilniaus. Ne bet kaip pakylant, o sėdint prie stalo, ragaujant gurmanišką maistą, užgeriant prabangiu šampanu ir visą tą laiką besigėrint nuostabia Vilniaus senamiesčio panorama.



Vilniaus Rotušės aikštė kuriam laikui tapo pakilimų ir nusileidimų vieta: čia vilniečiai galės aplankyti unikalų restoraną „Dinner in the Sky“. Restorano esminis ypatumas – profesionalų komanda stalą-kabiną su 22 svečiais pakelia į 50 metrų aukštį. Meniu ruošia vietiniai ir užsienio šefai – Björnas Frantzénas, restoranų „Frantzén/Lindeberg“ Švedijoje savininkas ir šefas Samuli Wirgentius, kurio restorano „Postres“ vardą žino kiekvienas Suomijos smaližius, ir Aldona Gečienė, vadovaujanti Vilniaus senamiestyje įsikūrusio „California Gourmet“ šefų komandai. Virtuvės šefas į dangų pakyla kartu su svečiais bei animatoriumi, kur ir ruošia maistą į miesto panoramą žvelgiantiems svečiams.



Nors 50 metrų aukštis neatrodo toks didelis, tačiau pakilus virš senamiesčio stogų atrodo truputį kitaip. Jaučiantiems didelę aukščio baimę, ją apmalšinti padeda šampanas, ir be abejo, susitelkimas į tai, kas glosto akį lėkštėje. Gurmaniški patiekalai kabant virš Vilniaus senamiesčio įgauna papildomų prieskonių, o emocijos, užplūdusios visus, sėdinčius už vieno stalo susilieja į šventinės nuotaikos pliūpsnį. Tokia vakariene danguje jau mėgavosi Prancūzijos, Kanados, Ispanijos, Belgijos, Airijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Turkijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Pietų Afrikos, Indijos, Brazilijos ir kitų pasaulio šalių gurmanai. Žurnalas „Forbes“ vakarienę danguje yra įtraukęs į netikėčiausių valgymo vietų dešimtuką.



Jau kelios dienos restoranas priima svečius Rotušės aikštėje ir per tą laiką įsimintinų akimirkų spėjo patirti nemažai smagiai nusiteikusių kompanijų ar romantikos ieškančių porelių. Restorano šefas pasidžiaugė, kad buvo ir tokių, kurie būtent čia nusprendė pasipiršti. Neigiamų atsakymų, žinoma, nepasitaikė.



Norintys apsilankyti dangaus restorane Vilniuje dar gali rezervuoti vietas, rinkdamiesi pusryčius, priešpiečius, šampaną danguje ar vakarienę. Trumpiausias „Dinner in the Sky“ pakėlimas – „Šampanas danguje“ – trunka 20 minučių ir kainuoja 99 litus žmogui, o valandą trunkanti keturių patiekalų vakarienė atsieis apie 339 litus.

Vieninteliai bilietų platintojai į šiuos išskirtinius pakilimus – www.laisvalaikiodovanos.lt


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus