• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai
Žvejai užsimojo gaivinti „Žuvies dieną“
Autorius: Centrinė ūkininkų prekyvietė
2010-10-20 15:47:00

Vietiniai žvejai užsimojo gaivinti gilias tradicijas Lietuvoje turėjusią žuvies dieną- ketvirtadienį. Pirmoji atgijusi žuvies diena jau šį ketvirtadienį, spalio 21 d.,  nudžiugins sostinės gyventojus. Visus, išsiilgusius tikros šviežios žuvies žvejai kviečia į Vilniaus Centrinę ūkininkų prekyvietę, įsikūrusią Ukmergės g.
 „Ketvirtadienis- „žuvies diena“, buvo puiki  senolių tradicija. Pamenu, kaip tais laikais kiekvieną ketvirtadienį visose valgyklose būdavo patiekiama žuvis. O geras tradicijas- reikia gaivinti, todėl ir ėmėmės iniciatyvos, pradėdami šią tradiciją diegti  turgavietėje.“- sakė Kauno marių žvejys Jonas.

Centrinėje ūkininkų prekyvietėje, Ukmergės g., kiekvieną ketvirtadienį žuviai bei žvejams bus skiriamas ypatingas dėmesys: ledo stalai gyvai, tik ką sužvejotai žuviai; didelis rūkytos žuvies asortimentas. „Žuvies dieną“ prekyvietėje apsilankę svečiai bus vaišinami žvejų paruošta tikra lietuviška žuviene.  Čia bus galima rasti menkių, plekšnių, gyvų ekologiškų karpių, kuojų, vėgelių,  karosų, lydekų, ešerių, starkių,  karšių, seliavos, šamų, šamų filė, upėtakių, erškėtų, erškėtų kepsnelių,  lašišų, šaldytos žuvies,  bei egzotinių žuvų.

Žvejai svečių lauks kiekvieną ketvirtadienį nuo 12- 20 valandomis.

Be jau minėto žuvies asortimento, Centrinėje ūkininkų prekyvietėje galima įsigyti kitų būtiniausių prekių krepšelį – pieno produktų, duonos, pyragų, daržovių, vaisių, mėsos, medaus ir panašių gėrybių, o nuo šiol ir tiesiai iš žvejų tinklų parduodamą žuvį. Svarbiausia, kad prekyba vyksta iš rankų į rankas, todėl kainos ženkliai skiriasi nuo tų, kurios yra parduotuvėje.


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus