• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Saikas, skonis ir tikslus paskaičiavimas

Autorius: Eli.lt
2010-06-02 11:00:00


Kaip apskaičiuoti?

Norėdami apskaičiuoti balansą, reikia turėti sklypo planą su masteliu.
Mažiems sklypams iki 50 a, mastelis sudaro 1:200 (1 cm plane – 2 m realiame sklype) arba 1:100 (1 cm plane – 1 m realiame sklype). Visa teritorija yra 100 procentų.

Mes apskaičiuosime plotą, skirtą pastatams ir konstrukcijoms, ir išskaičiuosim jį iš balanso. Kodėl? Nes jis bus užimtas kapitalinėmis statybomis ir į jį atsižvelgti nėra prasmės, šios teritorijos visai atskiras balansas – statybinis vertinimas.
Tuomet apskaičiuosime plotą, kurį užims takeliai (pėsčiųjų) ir aikštelės (automobiliams). Jeigu jų paviršius bus skirtingas, tai jie skaičiuojami atskirai. Tikslas: apskaičiuoti, kokio kiekio šaligatvio plytelių, asfalto, specialių dangų, statybinių medžiagų tiesiamoms medžiagoms užpilti reikės pirkti ir atsivežti į teritoriją.

Apskaičiuosime vietas, skirtas gėlynams, alpių kalneliams ir kitoms augalinėms kompozicijoms padaryti – ir išskaičiuosime iš bendro ploto. Atsižvelgdami į jų dydžius, apskaičiuosime būtiną dirvos ir grunto kiekį.
Likęs plotas skaičiuojamas vejai. Žinodami vejos aukštį ir jo plotį, apskaičiuojame derlingos žemės ir grunto esminės masės apimtis, nes tai reikės įsigyti. Apskaičiuojame vejai žolių sėklų kiekį. Jeigu pasirinkote ritininę veją, skaičiuojame būtiną ritinių kiekį kvadratiniais metrais.


Kam to reikia?

To reikia tam, kad suderintume grožį, naudą ir praktiškumą, kad suprastume, ką mes norime gauti, kaip tai naudosime ir kiek mums tai kainuos (bent jau apytiksliai).

Kuo didesnis vejos plotas, tuo turėsite daugiau galimybių užsiimti sportu ir žaidimais. Teritorija su didele veja yra ekologiška, jos mikroklimatas optimalus. Veja valo orą, sujungia dulkes, jis neįkaista karštą vasaros dieną, ne taip stipriai sušąla žiemą, kaip kieti paviršiai.

3 psl.
BuvęsPuslapis 2 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus