• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Dekoratyvinio muilo gamyba (III dalis)

Autorius: Akvilina Vaičiūnienė
2010-12-27 17:00:00

Dekoratyvinio muilo gamyba (III dalis)
Photos.com

Praeitoje straipsnių ciklo dalyje apžvelgėme eterinius ir augalinius aliejus, tinkamus papildus, praversiančius priedus, pavyzdžiui, dažiklius, perlamutrą, blizgučius. 

Šiandien pereisime į praktinį etapą bei aptarsime naminio muilo virimo technologiją. Apžvelgsime vieną iš dviejų muilo gaminimo būdų - vaikišką muilą. Taip pat pateiksime pirmąjį muilo gamybos receptą pradedantiesiems.

Naminio muilo virimo technologija

Iš pradžių sugalvokite, kokios formos, spalvos ir aromato turėtų būti jūsų muilas. Specialios formos muilui labai palengvino muilo virėjo darbą - pasigaminti gražų muilą visai paprasta. Tačiau šis paprastumas yra klastingas.

Prisiminkite klasikinę filosofijos problemą ir pasistenkite, kad turinys atitiktų formą. Kiekvienas muilo gabalėlis turi būti užbaigtas kūrinys, išreiškiantis idėją, kurią pabrėžia jo forma, spalva, priedai ir aromatas.

Vaikiško muilo papildymas

Anksčiau vaikiško muilo papildymas vykdavo dėl muilo deficito ir nepritekliaus, o šiuo metu metu muilo virimas tapo madingu užsiėmimu. Tačiau pradiniu komponentu išliko tas pats vaikiškas muilas.

Pagrindiniai komponentai:
- 200 g. vaikiško muilo (būtinas)
- 100 g. karšto vandens (būtinas)
- 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus arba jų mišinio
- 1 arbatinis šaukštelis glicerino
- po pusę arbatinio šaukštelio aliejinių A ir E vitaminų
- 5-10 eterinio aliejaus lašų

Darbo eiga:

1. Trintuve susmulkinkite vaikiško muilo gabalėlį. Būkite atsargūs: smulkinimo metu kylančios dulkės gali sukelti čiaudulį ir akių ašarojimą.

2. Muilo drožles užpilkite karštu vandeniu, pienu arba įvairių žolių nuoviru.

3. Kruopščiai išmaišykite masę ir trumpam pastatykite į šiltą vietą. Tada muilas vandens vonelėje "išsilydys" greičiau.

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus