- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 12
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34870
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 8. Nėštumo požymiai be testo 164
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 32
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 3. Nėštumo požymiai be testo 164
- 4. Kūno signalai 12
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34870
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 147
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 7
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 3
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 26
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 12
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 34870
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 11
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 3
Profesionalus maisto fotografavimas

Pagaminai gardų patiekalą, padengei stalą ir tuo nori pasidalyti su visais draugais, kurie laukia nuotraukų facebooke? Tačiau kiek befotografuotumei, nuotraukos atrodo prastai? Nuo ko pradėti?
Štai kelios taisyklės, kurios Jums tikrai pravers!
1. Indai turi būti nesudužę, nesutrukinėję ir neįskilę.
Nuotrauka su gardžiu kepsniu arba pyragu nebus profesionali, jeigu naudosite senus, įtrūkusius indus. Jei kasdieniam valgymui tokie indai dar tinka (nors anot fengšui, įtrūkę indai simbolizuoja nelaimes), tai nuotraukoms įtrūkę indai - didžiulis trūkumas.
2. Indai turi būti švarūs.
Jokių purvinų puodelių, jokių purvinų lėkščių ir stalo įrankių! Peiliai, šakutės ir šaukšteliai turi blizgėti - tik tokiu būdu Jūsų nuotraukos atrodys profesionaliai. Būtinai išvalykite visus indus rankšluosčiu arba popierine servetėle.
3. Visi patiekalai - savo vietoje.
Jei įprastai valgydami maistą sudedame į lėkštę negalvodami, kad dešinėje turi būti garnyras, o kairėje karštasis patiekalas, tai prieš fotografuojant maistą lėkštėje reikia išdėlioti labai tvarkingai, padaryti tarpelius, būtinai naudokite padažus, jei tik jie tinka prie maisto. Padažai suteikia papildomų spalvų, o tai ypač tinka nuotraukoms.
4. Tinkami indai.
Kokius indus rinktis, priklauso tik nuo Jūsų. Indai gali būti gėlėti, vienspalviai, tačiau renkantis indus būtinai atkrepkite dėmesį į maisto rūšį. Jei gaminate manų košę, estetiškai atrodys dubenėlis su vaikiškai personažais arba žvėreliais, o jei gaminate kepsnį, vaikiškų indų venkite.
5. Kadre tik tai, kas reikalinga.
Sudėjote maistą į išblizgintas lėkštes, šalia švarutėliai įrankiai. Liko tik nufotografuoti, taip? Tuomet pirmasis žingsnis - nereikalingų daiktų pašalinimas. Prie patiekalo neturi būti jokių mikserių ar virdulių - akcentuokite patiekalą. Kas gali būti greta? Daili gėlė, žvakidė arba padengtas stalas, tačiau tik tuo atveju, jei ir stalo padengimas atitinka reikalavimus - suderintos spalvos, gyvos gėlės ant stalo, gausybė gardžių patiekalų.
2 psl. Puslapis 1 iš 2
Rušiavimas: