• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Profesionalus maisto fotografavimas

Autorius: Gerda Zemenskaitė
2011-10-17 08:18:00

Profesionalus maisto fotografavimas
123rf.com

Pagaminai gardų patiekalą, padengei stalą ir tuo nori pasidalyti su visais draugais, kurie laukia nuotraukų facebooke? Tačiau kiek befotografuotumei, nuotraukos atrodo prastai? Nuo ko pradėti?

 

Štai kelios taisyklės, kurios Jums tikrai pravers!

 

1. Indai turi būti nesudužę, nesutrukinėję ir neįskilę.

 

Nuotrauka su gardžiu kepsniu arba pyragu nebus profesionali, jeigu naudosite senus, įtrūkusius indus. Jei kasdieniam valgymui tokie indai dar tinka (nors anot fengšui, įtrūkę indai simbolizuoja nelaimes), tai nuotraukoms įtrūkę indai - didžiulis trūkumas.

 

2. Indai turi būti švarūs.

 

Jokių purvinų puodelių, jokių purvinų lėkščių ir stalo įrankių! Peiliai, šakutės ir šaukšteliai turi blizgėti - tik tokiu būdu Jūsų nuotraukos atrodys profesionaliai. Būtinai išvalykite visus indus rankšluosčiu arba popierine servetėle.

 

3. Visi patiekalai - savo vietoje.

 

Jei įprastai valgydami maistą sudedame į lėkštę negalvodami, kad dešinėje turi būti garnyras, o kairėje karštasis patiekalas, tai prieš fotografuojant maistą lėkštėje reikia išdėlioti labai tvarkingai, padaryti tarpelius, būtinai naudokite padažus, jei tik jie tinka prie maisto. Padažai suteikia papildomų spalvų, o tai ypač tinka nuotraukoms.

 

4. Tinkami indai.

 

Kokius indus rinktis, priklauso tik nuo Jūsų. Indai gali būti gėlėti, vienspalviai, tačiau renkantis indus būtinai atkrepkite dėmesį į maisto rūšį. Jei gaminate manų košę, estetiškai atrodys dubenėlis su vaikiškai personažais arba žvėreliais, o jei gaminate kepsnį, vaikiškų indų venkite.

 

5. Kadre tik tai, kas reikalinga.

 

Sudėjote maistą į išblizgintas lėkštes, šalia švarutėliai įrankiai. Liko tik nufotografuoti, taip? Tuomet pirmasis žingsnis - nereikalingų daiktų pašalinimas. Prie patiekalo neturi būti jokių mikserių ar virdulių - akcentuokite patiekalą. Kas gali būti greta? Daili gėlė, žvakidė arba padengtas stalas, tačiau tik tuo atveju, jei ir stalo padengimas atitinka reikalavimus - suderintos spalvos, gyvos gėlės ant stalo, gausybė gardžių patiekalų.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus