• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Puodų ir keptuvių plovimo ypatumai, arba streso terapija  1 

2008-07-24 00:00:00

Puodų ir keptuvių plovimo ypatumai, arba streso terapija
"Gamma" nuotr.

Yra dalykų, kurių niekas nemėgsta daryti. Jei kalbėsime apie virtuvę, tai greičiausiai bus puodų ir keptuvių šveitimas, jei apie savo sveikatą – ligų profilaktika: pavyzdžiui, sportas. Pripažinkite, šiam užsiėmimui tikrai reikalingas papildomas ryžtas ir užsispyrimas.

Jei suvokiame sporto naudą, pabandykime savo supratingumą pritaikyti ir puodų priežiūros srityje. Pirmoji auksinė taisyklė – įsigyti tinkamą virtuvės "amuniciją". Žinoma, geriau brangesnę, o ne vienkartinę, kurią dažnai norisi paversti amžina.

Turbūt sutiksite, kad sunkiame, iš nerūdijančio plieno pagamintame puode, puikiai sekasi gaminti maistą, o vėliau jį kiek pamirkius, lengva ir išplauti. Iš tiesų visus puodus ir keptuves daug paprasčiau išplauti iš anksto užmerkus. Gal kiek sunkiau sekasi tik su prikepusiais svilėsiais.

Tai tiek apie puodus. Tikėjotės daugiau? Na dar priminsime, kad juos ir keptuves reikia plauti reguliariai. Žodžiu, palaikyti virtuvėje švarą kasdien, kadangi vaizdelis, kai nešvarių puodų piramidėse karštligiškai ieškote to paskutiniojo švaraus puodo, tikrai nežadina apetito.

Jei turite panašių problemų, pasistenkite šį klausimą aptarti su visais šeimos nariais. Paaiškinkite, jog po vakarienės vis dėlto reikia suplauti ne tik lėkštes, bet ir keptuvę ar puodą, kadangi jie teisėtai priklauso indų kategorijai. Nors mano pačios vyras to per šešerius bendro gyvenimo metus taip ir nepajėgė suvokti, bet jums, tikiuosi, pasiseks labiau. Tiesa, atsiranda dar gudresnių, valgį bandančių gaminti neišplautuose puoduose.

Dabar apie keptuves. Kai kurioms jų reikalinga ypatinga priežiūra. Nesistebėkite, nes ir jums tam tikrais gyvenimo momentais labai jos norisi. Plonas keptuves, padengtas teflonu ar pagamintas "Tefal", lengva pažeisti plaunant aštria kempinėle arba kepimo metu naudojant metalinius įrankius.

Ne veltui gamintojai rekomenduoja pasitelkti medinius įrankius, kadangi keptuvę pažeidus, joje pagamintas maistas turi kenksmingų žmogaus sveikatai medžiagų, o gamybos proceso metu prie keptuvės limpa maistas. Netgi maistą, kurį dėsite į keptuvę, patariama ruošti tik plastikiniuose arba mediniuose induose.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
laima
2008-11-22 17:52:20
viktorija ruffo labai grazi