• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Skalbimas: niuansai ir taisyklės

Autorius: Happywoman.ru
2011-11-16 10:12:00

Skalbimas: niuansai ir taisyklės
123rf nuotr.
Į mūsų gyvenimą atėjus automatinėms skalbimo mašinoms, skalbimo procesas tapo kur kas lengvesnis ir ne toks atgrasus. Iš tikrųjų, kas gi čia sudėtingo? Sukrovei skalbinius į būgną, išrinkai programą – ir apie skalbimą apskritai galima pamiršti. Mašina pati duos ženklą, kai reikės švarius skalbinius ištraukti iš jos glėbio. Taigi kodėl vis dar nutinka taip, kad kai kurie skalbiniai sugadinami... skalbiant?

Tam, kad išvengtumėte tokių nesusipratimų, reikia tiek nedaug – tik žinoti keletą paprastų skalbimo taisyklių ir jas pritaikyti gyvenime!

Rūšiuojame skalbinius

Taip, taip, visos mes puikiai žinome, kad spalvoti skalbiniai skalbiami atskirai nuo baltų, o medvilnė – atskirai nuo sintetikos. Tik kas gi nėra pagudravęs ir keletą baltų marškinėlių įmetęs prie spalvotų rūbų – tik dėl to, kad baltų skalbinių dar nebuvo prisirinkę pakankamai daug, o tų marškinėlių jau labai reikėjo?.. Kad ir kaip tai skambėtų nuobodžiai, teks skalbimą planuoti iš anksto, o ne veikti chaotiškai ir sudaryti sąlygas situacijai, kai ūmai nebelieka švarių apatinių.

Kartu galima skalbti medvilnę, kartūną, liną, vilną, trikotažą su švariais sintetiniais pluoštais – viskoze, poliamidu, akrilu.

Patalynę galima skalbti kartu su rankšluosčiais, prie džinsų galima įmesti tamsias kojines.

Gležnus audinius, taip pat vilnonius ar pagamintus iš vilnos ir sintetikos, geriau skalbti atskirai.

Temperatūros režimas

Čia galima prisiminti, kaip mūsų mamos ir močiutės didžiuliuose puoduose virindavo patalynę, kad ji būtų idealiai balta. Ačiū technikos progresui ir buitinei chemijai, kad mums šio „malonumo“ patirti neteks. Beje, tokia aukšta temperatūra iš tikrųjų – ne pati geriausia terapija audiniams, taigi geriau ja ir nepiktnaudžiauti.

Skalbimui daiktai rūšiuojami ne tik pagal sudėtį, bet ir pagal tai, kokioje temperatūroje jie skalbiami. Atkreipkite dėmesį ir į gamintojo rekomendacijas – kokioje temperatūroje juos galima skalbti nepažeidžiant audinio. Jei laikysitės šių nurodymų – ilgiau galėsite naudotis savo daiktais, jie išliks nepakitę.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus