• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Advento salotos (II dalis)

Autorius: Vincentas Sakas
2010-12-14 13:00:00

Advento salotos (II dalis)
123rf.com

Pasistenkime belaukdami Šventų Kalėdų valgyti šiek tiek lengvesnius, mažiau kaloringus patiekalus. Geriausias variantas: rinktis salotas. Būtent advento salotų receptus Jums ir siūlome.

 

Paprikų salotos su pakepintais riešutais ir alyvų aliejaus užpilu. 50g geltonų paprikų, 50g raudonų paprikų, 50g žalių paprikų supjaustyti 4 cm ilgio labai plonais šiaudeliais, sudėti užkandinėje lėkštėje vėliavos spalvomis: geltona, žalia ir raudona paprikas. Salotas apšlakstyti 40g suplakto Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo. Ant salotų viršaus pabarstyti 50g pakepintų ir pasmulkintų graikinių riešutų, 3g smulkiai supjaustytų ir išskaidytų porų ir 1g bazilikų.

Pievagrybių, paprikų, vyšninių pomidoriukų ir svogūnlaiškių salotos su aliejiniu medaus užpilu. Į lėkštę krauti 40g suplėšytų salotų lapų, ant jų išdėlioti 40g perpjautų per pusę šviežių pomidoriukų, 30g kvadratėliais supjaustytų raudonų paprikų, 50g plonais griežinėliais supjaustyti šviežių pievagrybių, juos pagardinti žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų. 10g svogūnlaiškių supjaustyti gabalėliais ir užbarstyti ant salotų, jas apšlakstyti 30g suplakto Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo.

 Pomidorų, raudonųjų svogūnų ir bazilikų salotos su aromatiniu aliejaus užpilu.100g pomidorų supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti ratuku į užkandinę lėkštę, pagardinti žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų. 30g raudonojo svogūno supjaustyti labai plonais griežinėliais, išskaidyti žiedeliais ir užbarstyti ant pomidorų, salotas apšlakstyti 30g suplakto Vincento saldžiarūgščio aliejaus su medumi užpilo, apibarstyti 2g bazilikų lapelių. Patiekti su užkandiniu peiliu ir šakute.

Lašišą, šlakį, syką, peledę (geriausiai uodegos dalį), kiršlį, upėtakį išmokite sūdyti namuose. Skusti žvynų nereikia, nebent jei purvinas, - nuplauti. Perpjauti žuvį išilgai per pusę, išmesti nugarkaulį, ištraukyti ašakas, abi puseles apibarstyti stambia druska, išmaišyta su cukrumi (1 kg žuvies – 50 g druskos ir 10 g cukraus), puseles suglausti, dėti į dangteliu uždaromą indą ir kišti į šaldytuvą. Patartina kelis kartus apversti, bet jei nėra laiko, - nieko baisaus. Sūdant netinka jokie krapai, malti ar grūsti pipirai, - žuvis pradės rūgti. Taip vakare pasūdžius lašišą, ryte jau ją galima valgyti. Kas nesupranta sūdytos lašišos natūralaus skonio ir aromato, gali ją pats sau „pasigardinti“ maltais baltais arba juodais pipirais, smulkiai kapotais krapais, kalendromis, peletrūnais, apšlakstyti brendžiu arba degtine. Praradusieji skonį ir sveiką nuovoką gali užvaryti saują chemizuotų citrinpipirių.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus