• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Advento salotos (III dalis)

Autorius: Vincentas Sakas
2010-12-17 10:00:00

Advento salotos (III dalis)
Photos.com
Pasistenkime belaukdami Šventų Kalėdų valgyti šiek tiek lengvesnius, mažiau kaloringus patiekalus. Geriausias variantas: rinktis salotas. Būtent advento salotų receptus Jums ir siūlome.
Aitrių morkų ir kalendrų salotos su sezamo aliejumi. 200g morkų sutarkuoti plonais šiaudeliais, išmaišyti su 12g išspausto česnako, 13g cukraus, 2g druskos, 3g maltų kalendrų (lotyniškai - Coriandum sativum, angliškai – coriander seed), ant peilio galo maltų čili aitrių paprikų. Paskui išmaišyti su 13g obuolių acto. 40g aliejaus kaitinti su pusę svogūno, svogūną išmesti, o verdančiu aliejumi užplikyti morkas ir greitai išmaišyti. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesnės morkos. Ant indo turi būti užrašas „Marinuotos morkos“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant, salotas sudėti į salotinę, užlašinti 5g sezamų aliejaus, užbarstyti 2g smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų. 
 
 Marinuotų kopūstų su pankolių sėklomis salotos. 180 kopūstų smulkiai supjaustyti, išmaišyti su 20g tarkuotų morkų, 10g smulkiais kubeliais supjaustytų raudonų saldžių paprikų ir 2g česnakų, žiupsneliu pankolių sėklų (lotyniškai – foeniculumvulgare, angliškai – Fennel, - yra vaistinėse). Užvirinti 100g vandens, 15g 6% obuolių acto, 15g aliejaus, 15g cukraus, 5g druskos ir karštu marinatu užpilti kopūstus ir greitai išmaišyti. Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesni. Ant indo turi būti užrašas „Marinuoti kopūstai“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant, salotas sudėti į salotinę, papuošti obuolio skiltelėmis ir spanguolėmis. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus