• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Ant grotelių keptos tortilijos su lietuvišku žalumynų įdaru

Autorius: Laura Montvilaitė
2011-06-23 09:12:00

Ant grotelių keptos tortilijos su lietuvišku žalumynų įdaru
Jurgos Mizutavičiūtės
Jums reikės:
 
4 tortilijos
1 šaukštas sviesto
sauja špinatų
sauja rūgštynių
½ raudonos ar žalios paprikos
1 pakelis varškės
50 g sūrio „Džiugas“
po žiupsnelį: druskos, cukraus, pipirų, malto muskato

Svieste patroškintkite gerai nuplautus žalumynus, pabarstykite žiupsneliu malto muskato. Sudėkite į kiaurasamtį, palaukite kol nuvarvės.
Papriką supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Į varškę sudėkite troškintas rugštynes su špinatais, smulkintą papriką, įtarkuokite sūrį. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos, cukraus, pipirų.

Imkite tortiliją, ją aptepkite puse varškės mišinio, ant jos uždėkite kitą tortiliją, šiek tiek paspauskite ir kepkite ant grotelių, kol gražiai paruduos. Tuomet atsargiai apverskite ir apkepinkite kitą pusę. Sūris turi būti išsilydęs. Tą patį pakartokite su likusiomis tortilijomis.

 Šias quesadililas galima kepti ir orkaitėje arba keptuvėje. 
 

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus