• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Braškės lavaše

Autorius: Lietuvos Sveikata
2011-06-16 15:37:00

Braškės lavaše
123rf.com

Braškės - tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.


Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.


 5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.


 Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes - juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.

 

Braškės lavaše


Reikės:
 • 3 lavašų,
 • 250 g braškių
 • 200 g išgliaudytų pistacijų,
 • 100 g cukraus pudros
 • 25 g miltų,
 • kiaušinio,
 • 100 g juodojo šokolado,
 • 25 g sviesto.

 

Paruošimas:


 Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.


 Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.


 Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus