• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Burokų ir varškės blyneliai  1 

2009-01-20 00:00:00

Burokų ir varškės blyneliai
"Gamma" nuotr.

Senovės Graikijoje burokas buvo nesutarimų simbolis. Jei sutuoktiniai pykdavosi, kaimynai virš durų pakabindavo burokų lapų vainiką. Romėnai buroką garbino. Valgiai iš burokų būdavo laikomi  geriausiais daržovių patiekalais. Burokuose gausu baltymų, angliavandenių, askorbino rūgšties, pektinų, B grupės vitaminų, organinių rūgščių. Gausu ir mineralinių druskų. Juose yra daug jodo. Burokų sultys labai pagerina kraują, gydo žarnyno sutrikimus. Iš burokų galime pasigaminti įvairiausių skanių patiekalų. Pabandykite siūlomą receptą.

Pagaminimui reikės:

200 g burokų;
7-8 šaukštų miltų;
100 g obuolių;
350 g varškės;
2 kiaušinių;
Cukraus, druskos pagal skonį;
Aliejaus pakepimui.

Gaminimas:

Su smulkia tarka sutarkuoti žalią buroką. (Nepamirškite užsimauti gumines pirštines, nes nuo burokų juoduoja rankelės). Suberti miltus, įmušti kiaušinius, sudėti gerai ištrintą varškę, nuluptus ir į gabaliukus supjaustytus obuolius, druską, cukrų. Viską gerai išmaišome. Formuojame blynelius ir kepame ant silpnos ugnies. Valgyti su grietine ar tirpintu sviestu.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
kika
2009-01-20 08:58:04
Idomu, skonio tai neisivaizduoju, bet tikriausiai skanu. Reiks pabandyti:)))