• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Česnakų sriuba su sūdyta menke

Autorius: Lietuvos Sveikata
2011-03-28 10:00:00

Česnakų sriuba su sūdyta menke
123rf.com
Europos kardiologų draugija išleido “Europos valgių knygą”, kurioje, be daugybės naudingų patarimų, spausdinami įvairių šalių sveikos mitybos receptai. Siūlome ir jums pamėginti pasigaminti Portugalų kardiologų draugijos rekomenduojamą sriubą.

Portugalijoje bent kartą per dieną privaloma valgyti sriubą. Tai gali būti šalta daržovių (gaspačio), karšta (akorda) arba tiršta (miga) sriuba.

Reikės :
4 porcijoms
- 300 g sūdytos menkės,
- 150 g kiek padžiūvusios rupių miltų duonos,
- 3 česnako skiltelių,
- 3 šaukštų aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
- šaukšto acto,
- šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
- 1,5 litro vandens,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
Menkę gerai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad neliktų druskos. Žuvies gabalus įdėkite į didelį prikaistuvį ir palikite 24 val. šaltoje vietoje. Pakeiskite vandenį keletą kartų. Po 24 val. žuvį vėl perplaukite šaltu vandeniu. Nuplautą menkę dėkite į prikaistuvį, apipilkite vandeniu ir pavirkite 2-3 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies. Žuvį nukoškite, dalį vandens palikite. Pašalinę odą ir kaulus žuvį susmalkinkite mažais gabalėliais. Supjaustykite duoną labai plonomis riekelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Į sriubos puodą supilkite aliejų, actą, sudėkite paprikas, česnaką ir žiupsnelį pipirų, gerai sumaišykite.

Sudėkite menkę ir duonos riekeles, supilkite likusį vandenį. Leiskite sriubai pastovėti keletą minučių, patiekite karštą.

Skanaus!
 
Vienoje porcijoje yra:
263 kcal
Baltymų 17 g
Riebalų 13 g
Angliavandenių 20 g
Cholesterolio 28 mg
Natrio 60 mg
 
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus