• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Daržovių balandėliai tešloje

2008-10-14 00:00:00

Daržovių balandėliai tešloje
"Gamma" nuotr.

Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių!

Pagaminimui reikės:

Kopūstas
2 morkos
2 svogūnai
Česnakas
Kiaušinis
100 ml pieno
Šaukštas miltų
Cukraus druskos
Truputis sodos
Aliejaus

Gaminimas:

Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu morkų – visą tai apkepinkite aliejuje. Įdėkite grūsto česnako ir sumaišykite.
Kopūstlapius atskirkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebus ir nuvarvinus, išpjaukite stambesnes gyslas. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite morkų įdaro ir suvyniokite.
Paruoškite grietinės tirštumo tešlą: išplakite kiaušinį, plakdami supilkite pieną, įberkite druskos, cukrasu, gesintos sodos ir miltų.  Balandėlius pamirkykite tešloje ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus