• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Eli pagunda: Frappe pyragaičiai

Autorius: Bazilė
2011-08-08 01:11:00

Eli pagunda: Frappe pyragaičiai
Eli.lt
Prisipažinsiu: esu šiek tiek pamišusi dėl kavos. Geriu ją nuo ryto iki vakaro – ir vis dar nesuprantu, kodėl ji turėtų sutrikdyti mano miegą? Miegu ramiai ir giliai. O ir ryte vos pakilusi iš lovos einu į virtuvę ir šoku tango su savo kavinuku ne tam, kad greičiau praplėščiau akis, o todėl, kad esu ritualo vergė.

Ir mane geriausiai pažadina ne narkotinių medžiagų turintis kofeinas, o pats kavos aromatas. Taip, būtent šviežiai sumaltos, variniame puodelyje jaukiai pukšinčios kavos kvapas, rami ir sodri ruda spalva, malonus karstelėjęs skonis priverčia atsimerkti plačiau, kvėpuoti giliau, jausti intensyviau ir... pradėti naują dieną su gera optimizmo ir pasitikėjimo savimi doze.

Ir vis dėlto kad ir kiek ditirambų kavai čia pliekčiau, karštomis vasaros dienomis ją vis dažniau norisi pakeisti šaltomis alternatyvomis. Espreso su ledukais? Frappe? Šaltu kavos ir ledų kokteiliu? Viskas tinka, viskas gardu. Bet šį kartą siūlau jums savo naujausią improvizaciją kavos tema: šaltus Frappe pyragėlius.

Pasigaminti neįtikėtinai lengva, o valgyti – superskanu!

6 Frappe pyragaičiams prireiks:

6 airiško kremo skonio sausainių (aš naudojau „Selga“),
200 ml 35 procentų grietinėlės,
3 šaukštų tirpios kavos,
5 šaukštų cukraus.

Į grietinėlę suberkite cukrų ir tirpią kavą. Viską išplakite, kol grietinėlė sutirštės, bet dar nevirs sviestu.

Į 6 keksiukų formeles (aš naudojau silikonines) dėkite po kupiną šaukštą grietinėlės. Į ja susmaigstykite vieno sulaužyto sausainio gabalėlius (paspauskite, kad tarpuose tarp sausainukų įsispraustų ir grietinėlė). Ant viršaus uždėkite dar po kupiną šaukštą grietinėlės, paviršių sulyginkite. Viskas! Beliko šį gardėsį įkišti į šaldymo kamerą ir apsišarvavus kantrybe luktelėti bent 4 valandas.



Nebijokite, grietinėlė į ledo luitą nesustings. Užtai išėmus iš formelės pyragaitis savo formą išlaikys. Aš patiekiau apibarstytus tarkuoto šokolado ir cukraus mišiniu, kuris man liko nuo kažkada anksčiau gaminto pyrago. Bet galima ir apskritai nepuošti – tai tiesiog savaime gražus, purus ir lengvas burnoje tirpstantis desertas, kurį, žinau, gaminsiu dar ne kartą!

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus