- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 664
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Eli pagunda: Mochito keksiukai 1
2011-07-11 10:41:00

Nuotraukos iš Bazilės virtuvės
Bet tiek jau to – pagunda tam ir yra pagunda, kad kartais susigundytume, tiesa? Juolab kad jau ir pats žodis „keksas“ skamba taaaip seksualiai, jog taip ir norisi tą pirmąją raidę pakeisti kita...
Įkvėpta Bellos atostogų Graikijoje, kur ji pasigyrė mėgavusis mochito, apsisprendžiau: kad ta adaptacija praeitų sklandžiau reikėtų susėsti ir smagiai pasiplepėti, užkandant ko nors skanaus. O tuo savaitgalio skanėstu šį kartą tapo mano vasariškas kulinarinis eksperimentas: mochito keksiukai.
Išskirtinis mochito kokteilio bruožas – tai, kad jame puikiai dera mėtų vėsa, cukraus saldumas ir citrusinių vaisių gaiva. Tad mėtos ir laimo vaisiai neišvengiamai tapo pagrindiniu šių keksiukų akcentu.
12 keksiukų prireiks:
1 ½ stiklinės miltų,
1 šaukšto kepimo miltelių,
¼ šaukšto sodos,
¼ šaukšto druskos,
1 stiklinės šviežių mėtų lapelių
¾ stiklinės karšto pieno,
100 g kambario temperatūros sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušinių,
2 laimo vaisių žievelės (tarkuotos),
2 laimo sulčių,
1 šaukštas romo.
Papuošimui:
1/2 laimo sultys,
4-5 šaukštai cukraus pudros,
3 plonai pjaustytų laimo riekelių,
mėtų lapeliai.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. O kol ji kaista – metas pasiraitoti rankoves:
• Mėtų lapelius užplikyti karštu pienu. Palaukti 10-15 minučių kol atauš. Pieną perkošti per sietelį, nuspausti mėtų lapelius. Lapelius išmeskite, pieną palikite galutinai ataušti.
• Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidėti.
• Dubenyje ištrinti sviestą, sudėti cukrų ir sukti dar apie 3-5 minutes, kol masė taps puri. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti laimų žievelę, vanilinį cukrų, romą ir laimo sultis.
• Dalimis, pakaitomis, nuolat maišant, supilti miltus ir pieną. Baigti miltais. Maišyti, kol masė taps vienalytė.
• Užpildykite 12 standartinių kekso formelių iki pusės. Kepkite apie 20 minučių. Ištraukus iš orkaitės palaikoma 5 minutes formoje, kol pravės. Tada išėmus leidžiama atvėsti iki galo.
• Kol keksiukai kepa, pasigaminkite glajų papuošimui: laimo sultyse ištirpinkite nurodytą kiekį cukraus pudros. Išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Nuskinkite 12 dailesnių mėtos lapelių. Laimo riekeles padalinkite ketvirčiais.
• Ant praaušusio keksiuko viršūnėlės užpilkite po arbatinį šaukštelį glajaus, prilipdykite prie jo mėtos lapelį, ir ketvirtį laimo skiltelės.
Gamybos procesas vyko sklandžiai ir lengvai, tuo pat metu plepant apie vasarą, darbą, meilę-seilę (kaip gi be jos?!) ir visus kitus gyvenimo malonumus bei nemalonumus. Bene sunkiausias dalykas įgyvendinant šią idėją buvo laimo vaisių paieškos. Užsispyriau nieku gyvu nekeisti jų paprasčiausia citrina. Taigi net spygtelėjau iš džiaugsmo trečiame aplankytame prekybos centre pagaliau suradusi šį žaliąjį lobį.
Koks skonis? Gardu...
Kas patiko labiausiai? Bent jau man – keksiukų viršus, tas mėtos lapelis, saldžiarūgštis glajus ir laimas. Nes to paties viršutinio kąsnelio skonis – intensyviausias. O visa likusi dalis – tiesiog saldžiarūgščiai (bet ne per saldūs!) lengvi keksiukai, kokių nenusipirksite net ir pačioje madingiausioje kepyklėlėje. Užtai nesunkiai galite turėti savo virtuvėje. Bent jau aš juos tikrai kepsiu dar kartą. Nagi, pamėginam?!
Beje, kadangi po pasiplepėjimo su Bella lėkėme džiaugtis savaitgaliu į gamtą, apdairiai gaminau tešlą iš dvigubo produktų kiekio. Ir pusė jos virto didesniu keksu, kurį lengva susipakuoti į kelionę iki bičiulių sodybos.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: mochito, mojito, keksas, laimai, laimo vaisiai, Eli.lt pagunda, Eli pagunda, keksiukai, Mėtos
- Prieskoniai sako apetitui STOP
- Eli pagunda: Migdolinis pyragas su mėlynėmis
- Eli.lt pagunda: Kriaušiniai keksiukai
Rušiavimas: