• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Eli pagunda: Pinakolada keksiukai  1 

Autorius: Bazilė
2011-07-18 09:43:00

Eli pagunda: Pinakolada keksiukai
Bazilės nuotr.
Ak ta vasara, ak tos svajonės apie atostogas! Dalelę jų galite turėti ir savo balkone. Kaip kad padariau aš šį savaitgalį. Puodelis kavos su pinakolados kokteilį primenančiais keksiukais – saldi saldi, miela miela nuodėmė, kurią tikrai privalu sau leisti. Ypač jei iki kelionės prie jūros liko kiauros dvi savaitės, kaip man!

2 kiaušiniai,
½ stiklinės cukraus,
200 g jogurto,
80 g tirpinto sviesto,
250 g miltų,
70 g kokoso drožlių,
7 konservuoto ananaso žiedai,
50-80 ml skysčio nuo konservuotų ananasų,
keli lašai romo esencijos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
plaktos grietinėlės papuošimui.

Nedideliame puode tirpiname sviestą. Per tą laiką spėjame išplakti kiaušinius su cukrumi ir dar pasiruošti formeles – silikoninį „lakštą“ su keksiukų daubelėmis išklojame popieriniais „sijonėliais“.

Kai sviestas visiškai ištirpęs, nepaliaudamos plakti, supilame jį į kiaušinių ir cukraus masę. Po truputėlį, kad kiaušinio nesutrauktų ir ta masė nevirstų saldžiu omletu – juk žinote, kas nutinka, kai keptuvėje susijungia įkaitintas sviestas ir plaktas kiaušinis :)

Į plakinį įmaišome jogurtą, romo esenciją. Miltus sumaišome su kepimo milteliais (sako, būtent taip suberti kepimo milteliai padaro tešlą puresnę, nei kad piltumėte miltus sau, o miltelius – sau, kaip kad aš darydavau anksčiau).

Galiausiai įmaišome kokoso drožles ir smulkiai sukapotus ananaso žiedus. Jei naudosite konservuotus ananaso gabaliukus – galite jų ir nepjaustyti, tačiau kadangi aš pati keksiukuose nenorėjau didelių „svetimkūnių“, jei būčiau pirkusi ananasus gabaliukais – vis tiek dar būčiau šiek tiek pasmulkinus.

Keksiukų tešlą sukrečiame į formeles ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Na, o kokia pinakolada be plaktos grietinėlės? Ją dailiai išsukame ant atvėsusių keksiukų viršaus. Jei renkatės natūralumą – galite naudoti paprastą plakamąją grietinėlę su cukrumi. Tai yra pačios ją plakate, sukrečiate į konditerinį švirkštą ir dailiai raitote ant savo keksiukų grietinėlės rožytes, kaugelius, snaigutes ir visa kita. Aš, tiesą sakant, šią mintį nuvijau šalin. Nes visų pirma norėjosi mažiau kalorijų (ak, tas palengva, mažais žingsneliais prie manęs artėjantis bikinio sezonas!..), antra – labai jau tingėjau. Tad nusipirkau visokiais stabilizatoriais pagardintos purškiamos grietinėlės iš flakono. Juolab kad ir fotosesijoje ta netikroji, sintetinė, pozuoja dailiau. Rezultatas – prieš jūsų akis.



Tiesa, skonis vos vos nuvylė. Kaip intensyvių, aštrių skonio pojūčių gerbėja iš pradžių pasigedau aiškiau išreikštų atskirų skonio gaidų. Ananasas – švelnu, romo esencijos – gal kiek pataupiau (lašinau 3 lašus, kitą kartą dozę bent jau padvigubinčiau). Laimė, kokosas, kaip tikras draugas, gelbėjo padėtį – jo skonis buvo aiškiai juntamas, toks pažįstamas ir tikras. Ir grietinėlė nenuvylė. Ir vis dėlto sukrimtusi pirmą degustacinį keksiuką, antrąjį jau valgiau „patiuninguotą“: perpjoviau skersai per pusę, sulaisčiau šaukšteliu romo, ir suvožiau atgal. Mmm... Dabar buvo skanu. Todėl dar kartą primenu: nepagailėkite romo esencijos į tešlą!



Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
bella
2011-07-18 10:45:09
Tas keksiukas nuotraukoje gerulis, kuris "jūroje" teliuškuojasi :) kaip iš multiko :))