• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Gaminame naminius kebabus

Autorius: eli.lt
2010-01-03 08:00:00

Gaminame naminius kebabus
jupiterimages.com nuotr.
Siūlome išmoksti pačioms namie pasigaminti kebabų. Tai paprasta ir neužims daug laiko. Taigi, pradedame.

Tešlos pagaminimui reikės:

32g mielių,
250g šilto vandens,
pusė šaukšto cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukštai aliejaus,
400-450g miltų.

Sumaišome tešlą, kurią padaliname į 8 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ir mėtome, sukame ant rankų, kol tešla tampa plonytė. Tuomet dedame į orkaitę ir, pakepus kelias minutes (svarbiausiai neperkepti), išimame (paplotėlis būna dar neapkepęs ir minkštas).

Gaminame kebabui įdarą

Faršą pabarstome prieskoniais ir pakepiname keptuvėje, kol gerai apkeps (galime kepti ir grilinėje, labai skanu).
Supjaustome agurkus, pomidorus, pekino ir paprastą kopūstus, papriką.

Padažui imame natūralų jogurtą, majonezą. Pridedame įvairių prieskonių, česnako skiltelę, viską išplakame kombaine.

Toliau:

Imame paplotį ir ant jo tepame padažą, beriame mėsą, daržoves, užberiame prieskonių, suvyniojame ir dedame į grilinę keptuvę. Kepame, kol paplotis apkepa, tada ištraukus įpilame dar padažo ir skanaus!
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus