• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Gardus maltos mėsos ir pomidorų apkepas  1 

Autorius: Pagal "Sveikos šeimos virtuvė"
2009-10-13 15:55:00

Gardus maltos mėsos ir pomidorų apkepas
jupiterimages nuotr.

Šis sveikas patiekalas puikiai tiks vakarienei. Galite patiekti su virtais ryžiais. Vietoj maltos jautienos galite rinktis maltą avienos ir jautienos arba kalakutienos mėsą (pastarajai gardinti naudokite daugiau prieskonių). Šis patiekalas ruošiamas 25 min., o kepamas 45 min.

Pagaminimui reikės:

1 didesnė cukinija
4 pomidorai
400 g maltos jautienos
1 šaukštas aliejaus (kepti)
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
2 šaukštai pomidorų pastos
0,5 šaukšto sviesto (formai patepti)
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių

Padažui:

2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai miltų
500 ml pieno
200 g tarkuoto sūrio (picarelos)
druskos
baltųjų pipirų
maltų muskatų riešutų

Gaminimas:

Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Maltą mėsą pakepinkite aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis. Nulupkite ir sukapokite svogūnus, susmulkinkite česnako skilteles. Į keptuvę su malta mėsa pridėkite svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinkite.

Paruoškite padažą: puode įkaitinkite aliejų, įmaišykite miltus ir pieną. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės (maždaug 5 minutes). Pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais. Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant jų dėkite maltos mėsos sluoksnį, apdenkite likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais. Užpilkite padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.

Kepkite 180?C temperatūros orkaitėje 45 minutes.

 

Skanaus!

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
seimininke
2009-10-16 16:54:30
tokius apkepus labai skaniai pasidarau su is top sop uzsisakytos konvekcine krosnele. LAbai greitai ikaista, akepa tolygiai, vidus apkepo niekad nebuna zalias