• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Kai nežinai, ko nori

Autorius: Lietuvos Sveikata
2011-09-01 18:50:00

“Argentina - mėsėdžių rojus”, - sako žurnalistas Vytaras Radzevičius, šiemet kartu su kolega Martynu Starkumi keliavęs po Pietų Ameriką. Aplink puodus pasisukinėti mėgstantis keliauninkas sako, kad ir šį kartą iš kelionės parsivežė kelis receptus, kuriuos patartų visiems išbandyti.

 Kepsnys su padažu “Čimičiuri”

 Anot Vytaro, kepdami kepsnius argentiniečiai nenaudoja jokių marinatų, nes tai - mėsos gadinimas. Jautienos gabalėlius kepa ant žarijų pabarstę truputėliu druskos, o prie jų visuomet pateikia padažą. Svarbiausias patarimas - jautienos jokiu būdu negalima perkepti, nes ji bus sausa ir neskani. Užtenka ant karštų žarijų gabalėlius iš abiejų pusių apkepti po kelias minutes.

Padažui reikės:
 • 2 saujų petražolių,
 • 2 svogūnų,
 • 4 raudonųjų paprikų,
 • 250 ml alyvuogių aliejaus,
 • 85 ml vyno acto,
 • druskos bei juodųjų pipirų.

 Papriką, svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Petražoles susmulkinti.

 Inde daržoves pasūdyti, pabarstyti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Tuomet supilti vyno actą ir alyvuogių aliejų, uždengti dangčiu arba maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 12 valandų. Padažas visuomet patiekiamas prie keptos mėsos.

“Potaje de la pampa” (jautienos sultinys)

Reikės:
 • 4-5 l vandens,
 • 1,5 kg jautienos,
 • 200 g morkų,
 • 125 g ropių,
 • 250 g porų,
 • 2 mažų džiovintų ankštinių pipirų
 • 400g salierų šaknų,
 • 400 g kukurūzų grūdų (tinka ir konservuoti),
 • druskos, Kajeno pipirų, čiobrelių, lauro lapų.

 Supjaustytą mėsą sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Sudėkite nuluptas, supjaustytas į 2-4 (pagal dydį) dalis daržoves: morkas, ropes, porus. Sudėkite gabaliukais supjaustytas salierų šaknis.

 Valandą prieš baigiant virti įberkite žiupsnį Kajeno pipirų, įmeskite 2 mažus džiovintus ankštinius pipirus. 10 minučių prieš tiekiant į stalą, suberkite konservuotus kukurūzus.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus