- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Karalienės Viktorijos vertas pyragas
2011-12-23 15:30:00

1kg įvairių džiovintų vaisių (vyšnių, figų, abrikosų, datulių)
100 g migdolų
apelsinų ir citrinų žievelės
apelsinų ir citrinų sultys
Tešlai:
200 g sviesto
200 g rudojo cukraus
4 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis cinamono
pusė šaukštelio kepimo milteliųGaminimo eiga: džiovinti vaisiai supjaustomi, apelsino bei citrinos žievelės sutarkuojamos, užpilama sulčių, sudedami migdolo riešutai. Ši masė užplikoma karštu vandeniu. Tuo tarpu gaminama tešla - ištirpinamas sviestas, jis sumaišomas su cukrumi, kiaušiniais, miltais, cinamonu bei kepimo milteliais. Tada sudedami nusausinti vaisiai ir vėl viskas išmaišoma. Pyragas kepamas 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.Vėliau vyksta ypatingas procesas. Pyragas brandinamas - laikomas šaldytuve uždengus plėvele. Jis laistomas kas keletą dienų brendžiu, portu, juodųjų serbentų, gervuogių trauktinėmis. Šią procedūrą galima kartoti kelis kartus.
Kuo užsigerti?
Vynas, derantis prie tikro Kalėdinio pyrago, turėtų būti natūraliai saldus arba pastiprintas, kad turėtų ne tik saldumą, klampumą, bet ir natūralios rūgšties. Rekomenduotinas raudonasis vynas. Na, o jei vis dėlto pritrūks valios ar laiko pyrago kepimui, jo bus galima paragauti ir „Sadutėje“, o į namus bus pasiūlyta įvairių svorių (iki 1,5 kg) pyragėlių.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: džiovinti vaisiai, Viktorijos pyragas
- Džiovinti vaisiai pakeis šviežius šaltuoju metų laiku
- Tu gali būti liekna!
- Iš ko susideda pilnaverčiai pusryčiai?
Rušiavimas: