• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Karamelizuota veršienos nugarinė

Autorius: Eli.lt
2011-04-23 08:17:00

Karamelizuota veršienos nugarinė
Pirštelius apsilaižysite paragavę tokio gardaus patiekalo! Nudžiuginkite brangius žmones.
 
Veršienos nugarinė 250g
 Svogūnai 50g
 Šviežia raudona paprika 15g
 Salotos 1 vnt

Marinatas:

 Rudas cukrus 5g
 Imbiero šaknis 1g
 Sojos padažas 10g
 Raudonojo vyno actas 10g
 Medus 10g
 Sezamo aliejus 10g
 Vyšnių degtinė 20g
 Malti juodieji pipirai
 Jūros druska
 Cinamonas

Salotų padažas:

 Šviežias bazilikas 4lapai
 Šviežia kalendra 4lapai
 Ryžių actas 10g
 Sojų aliejus 10g
 
Paruošimas:

Veršienos nugarinę supjaustome porcijomis. Visus marinato komponentus sumaišome ir užpilame supjaustytą veršieną – marinuojame apie 12val. Keptuvėje apkepiname mėsą, pilame marinatą, troškiname iš abiejų pusių po 5min. Į lėkštę dedame suplėšytus salotų lapus, ant viršaus dedame supjaustytus svogūnus, papriką, užpilame paruoštu salotų padažu (visi padažo komponentai sumaišomi), ant viršaus dedame mėsa ir apipilame padažu, likusiu nuo nugarinės kepimo.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus