• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Lazanijos mėgėjams – 6 originalios variacijos

Autorius: Laura Montvilaitė
2011-12-08 08:16:00

Lazanijos mėgėjams – 6 originalios variacijos
Organizatorių nuotr.

Mėgstantiems lazaniją visai nebūtina kaskart imtis tradicinio itališko recepto – kad šį patiekalą galima skaniai pagaminti su įvairiausiais įdarais įrodė šešios kulinarinio konkurso „Sužibėk virtuvėje“ dalyvės.

Iš įvairių Lietuvos miestų į „Kulinarijos studiją“ Vilniuje susirinkusios merginos ir moterys žurnalo „Virtuvė. Nuo....iki“ ir „Electrolux“ surengto konkurso finale iškepė lazaniją su jautiena ir varške, lazaniją su lašiša, brokoliais ir špinatais, meksikietišką lazaniją, lazanijos suktinukus su moliūgų bešamelio padažu, labiausiai į klasikinį panašų australietišką lazanijos variantą bei saldžią lazaniją su varškės, morkų ir džiovintų spanguolių įdaru.

Metus trukusio receptų konkurso finale karščiausia kova užvirė tarp daugiausia balų surinkusių vilnietės Viktorijos Andrikonienės iškeptos desertinės lazanijos ir kaunietės Vitos Židoninės švelnaus skonio lazanijos su lašiša ir žaliosiomis daržovėmis. Nepaisant to, kad pastaroji dalyvė lazaniją iškepė ne iš pirktinių, o pačios pasigamintų lakštų ir išsiskyrė itin rafinuotu patiekalo pateikimu, papildomas komisijos balsavimas vienareikšmę pergalę nulėmė tinklaraščio Receptumedis.lt autorei V.Andrikonienei.

Pasak komisijos, kurią sudarė itališkų restoranų tinklo „Da Antonio“ virtuvės šefas Dmitrij Babenko, knygos „Tėčio receptai“ bei tinklaraščio Skaniai.lt autorius Vygantas Tutlys, žurnalo „Virtuvė. Nuo....iki“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė ir „Electrolux“ prekybos atstovas Mantas Danilevičius, nusprendė, jog saldžioji lazanija yra labiausiai subalansuoto skonio ir galėtų būti patiekiama restorane kaip desertas.


„Lazanija, kaip ir kiti itališki makaronų patiekalai, turi būti paprasta ir greitai pagaminama. Jai galima naudoti viską, kas yra šaldytuve“, - sakė restoranų tinklo „Da Antinio“ šefas D.Babenko. Iš visų šešių finalisčių laimėtoja savo patiekalą paruošė greičiausiai.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus