• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Lazanijos suktinukai su daržovėmis, ricotta varške ir moliūgų bešamelio padažu

Autorius: Laura Montvilaitė
2011-12-14 15:15:00

Lazanijos suktinukai su daržovėmis, ricotta varške ir moliūgų bešamelio padažu
123rf.com

8 lazanijos lakštai
 
1 baklažanas
1 cukinija
alyvuogių aliejaus (kelių v.š.)
druskos
½ puodelio smulkiai tarkuoto Parmigiano Reggiano sūrio
½ puodelio tarkuoto mozzarella sūrio
¾ puodelio ricotta varškės (~180-200 g)
½ puodelio maltų džiūvėsėlių
2 mažų kiaušinių arba 1 didelio
Moliūgų bešamelio padažui:
1 puodelis + 1 šaukštas pieno
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
½ puodelio moliūgų tyrės
žiupsnelio muskato riešuto


Taip pat reiks:
aliuminio folijos
drėgno rankšluostėlio
 
Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.


Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais, paskleiskite jas didelėje skardoje išklotoje aliuminio folija, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pamaišykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite ~15-20 minučių (po 10 min. pamaišykite).


Kol kepa daržovės šiek tiek pasūdytame vandenyje apvirkite lakštus (kelias minutes). Nusausinkite ir atidėkite į šalį uždengus drėgnu rankšluostėliu.


Paruoškite du dubenėlius: į vieną įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą pieno ir lengvai paplakite. Kitame sumaišykite džiūvėsėlius su ¼  puodelio Parmigiano Reggiano sūrio.


Sumaišykite likusį Parmigiano Reggiano sūrį, rikotą ir mocarelos sūrį. Į sūrių mišinį sukrėskite pravėsusias skrudintas daržoves.
Imkite po vieną apvirtą lakštą, aptepkite jį įdaru (maždaug po 1-2 šaukštą), susukite suktinukus, iš visų pusių aptepkite kiaušinių plakiniu, apvoliokite džiūvėsėlių/ sūrio mišinyje ir sudėkite į aliuminio folija ar kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite ~20 minučių, kol gražiai parus.


Moliūgų bešamelio padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada suberkite miltus ir maišydami pakepinkite porą minučių. Kaitinant ant nedidelės kaitros, po truputį supilkite pieną. Nuolat maišykite šluotele. Kai užvirs, sukrėskite moliūgų tyrę, išmaišykite ir dar keleta minučių pakaitinkite. Pagardinkite druska ir muskato riešutu.


Ispaniškas sausas ryškios rausvos spalvos su violetiniu atspalviu. Braškių uogienės bei juodųjų serbentų aromato, labai gaivaus skonio, vidutinio stoto vynas. Poskonyje jaučiamas puikus balansas tarp mineralų bei prieskonių užuominų. Galima patiekti vieną kaip aperityvą, puikiai tinka su daržovių užkandžiais, šviežiu sūriu. Patiekimas atšaldytas iki 8-10 C.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus