- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Naujametis fondiu 1

Fondiu - tai lydyto sūrio, vyno ir vyšnių trauktinės mišinys, į kurį mirkoma duona, daržovių gabaliukai. Pasakojama, kad jį sugalvoję šveicarų valstiečiai ilgais žiemos vakarais. Išėjo ne tik skanus patiekalas, bet ir gera pramoga. Siūlome ir Jums išbandyti sūrio fondiu. Tokia vakarienė pralinksmins ir suartins skirtingiausius žmones.
Pagaminimui reikės:
600 g sauso baltojo vyno,
400 g ementalio (atitinka lietuviškasis „Žementalis),
800 g griuerio sūrio (tinka ir „Rokiškio“, „Svalios“ ir kt.),
česnako skiltelė,
40 g krakmolo,
30 ml vyšnių trauktinės,
pipirų, tarkuotų muskatų.
Gaminimas:
Nulupta ir perpjauta česnako skiltele gerai ištrinti fondiu puodą. Jame užkaitinti vyną ir maišant sudėti sūrį. Kieti sūrio gumulai netrukus ims lydytis. Masę energingai maišant užvirti. Krakmolą ištrinti su 2-3 šaukštais vyno ir vyšnių trauktine, supilti į sūrio masę, užvirti, suberti pipirus bei tarkuotus muskatus. Puodą pastatyti ant stalo virš šaldiklio. Į karštą sūrio masę merkti pasmeigtus daržovių ar duonos gabaliukus ir valgyti.
Prie fondiu tinka sausas baltasis vynas arba sausas rislingas. Taip pat – taurelė šaltutėlės vyšninės. Kas turi jautrų skrandį, prie fondiu tegu geria pieną arba karštą arbatą.
Rušiavimas: