• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Neįprasti patiekalai iš obuolių

Autorius: parengė Laura M.
2010-09-28 16:10:00

Neįprasti patiekalai iš obuolių
Jupiterimages nuotr.
Sakai, obuoliai – nuobodu? Nustebink svečius netikėtais šedevrais!

Liepsnojantys obuoliai

Tai obuoliai, kurie kepami alkoholio liepsnoje. Tiesa, visas patiekalo žavesys – jo gamybos procese. Taigi teks svečius pasikviesti į virtuvę.

Visų pirma – atrink tinkamus obuolius. Esminis kriterijus – jų tvirtumas. Labiausiai tiks saldžiarūgščiai ar kiek rūgštesni obuoliai, nes gaminant patiekalą dar bus naudojamas cukrus.

•    Obuolius nuplauti, nulupti žievelę, išimti sėklalizdžius, vaisius supjaustyti gabalėliais (vidutinio dydžio obuolys pjaunamas į 8 dalis).

•    Keptuvėje pakaitinamas sviestas, jame apkepamos obuolio skiltelės. Sviesto keisti aliejumi nerekomenduojama – pastarasis gali nuslopinti natūralų obuolių aromatą, patiekalui suteikti savo specifinio skonio.

•    Kepamos obuolio skiltelės neuždengtoje keptuvėje, bet dangtį turėk po ranka – jo gali prireikti jau po keleto minučių.

•    Apkeptus obuolius pabarstyk cukrumi. Cukraus negailėk! Obuoliai pasiims jo tiek, kiek reikia, o perteklius liks keptuvėje.

•    Obuoliai toliau kepami nuolat pamaišant. Kai visas cukrus ištirps, nuimk patiekalą nuo ugnies ir užpilk konjaku arba brendžiu. Alkoholio padauginti nereikėtų, vidutinio dydžio keptuvei užtenka apie 50 g.

•    Toliau reikia veikti greitai, tiksliai ir atsargiai. Keptuvė statoma atgal ant ugnies. Jei jos turinys savaime neužsidegė – spragtelėk šalia jos žiebtuvėliu. Šioje vietoje tikriausiai išgirsi susižavėjimo kupinas publikos ovacijas. Nepamiršk nuolat maišyti, krestelėti keptuvės.

•    1 minutės degimo užteks kad sudegtų alkoholio perteklius. Liepsna turėtų užgesti pati. Jei taip nenutiks – tiesiog uždenk keptuvę dangčiu.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus