• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Pagrindiniai padažai: kaip pasigaminti?

2009-03-20 00:00:00

Pagrindiniai padažai: kaip pasigaminti?
Eli.lt; Jupiterimages nuotr.

Įvairiausi padažai patiekalams suteikia ypatingo skonio. Sausą, vienpusišką, mažai kaloringą maistą padažas padaro maistingu, sultingu, o geras padažo skonis bei patraukli išvaizda ne tik paskanina, bet ir pagražina patiekalus. Padažas turi tikti patiekalui spalva, skoniu ir maistingumu. Pavyzdžiui, raudonieji padažai tiekiami prie keptos ar troškintos mėsos, o baltieji - prie virtos ir troškintos.

Išmokite pasigaminti pagrindinių padažų ir paįvairinkite gaminamų patiekalų skonį.

Baltasis. Šaukštą miltų šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite sultiniu ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite 50 g prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, smulkintų petražolių, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Pagal skonį pasūdžiusi, pertrinkite per sietelį, įmeskite gabalėlį sviesto ir vėl užvirinkite.

Patariama baltąjį padažą gardinti baltuoju vynu, kiaušiniais, grietinėle ir grietine, smulkintais grybais ir tt. Baltajam padažui, kurį tieksite su paukštiena, ypatingo skonio suteiks šlakelis kondensuoto pieno.

Grietinės. Tris šaukštus miltų paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kai šiek tiek pravės, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite iki virimo pakaitintos grietinės (apie 250 ml), pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir 5 minutes pavirinkite. Perkoškite per tankų sietelį ir dar sykį užvirinkite.

Su paukštiena tiekiamą grietinės padažą tinka gardinti žiupsneliu cukraus ir ruošti su mirkytais džiovintais vaisiais. Veršienos kepsnį galite aplieti grietinės padažu su šviežiais pievagrybių griežinėliais.

Pieniškas. Svieste paskrudinkite 50 g miltų, atskieskite 400 ml karšto pieno, pagal skonį pasūdykite ir 5-7 minutes  pakaitinkite.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus