• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Patiekalai iš subproduktų

Autorius: Lietuvos Sveikata
2011-11-23 18:40:00

Patiekalai iš subproduktų
123rf.com
Angliška inkstų sriuba

 4 porcijoms reikės:

 • 1,5 l vandens,
 • 2 jaučio inkstų,
 • 4 bulvių,
 • 2 šaukštų miltų,
 • 2 svogūnų,
 • 1 citrinos,
 • petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
 • aliejaus kepimui.

 Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje su actu 3 valandoms, po to nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis, apvoliokite miltuose. Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs. Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

 Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.
 

Rusiška kepenėlių ir grikių užkepėlė
 Reikės:

• 2,5 kg jaučio kepenų,
 • 1,2 kg grikių,
 • 700 g svogūnų,
 • 120 g grietinėlės,
 • 3 kiaušinių.

 Pasūdytame vandenyje grikius virkite, kol pasidarys košė. Atšaldykite ir įmuškite du kiaušinius. Kepenėles supjaustykite ir su svogūnais apkepkite aliejuje, po to sumalkite mėsmale, sumaišykite su grietinėle ir vienu kiaušiniu. Į kepimo indą dėkite sluoksnį grikių, po to kepenėlių ir vėl grikių. Viršų aptepkite kiaušiniu ir 15-20 minučių kepkite iki +220° C įkaitintoje orkaitėje. Prie užkelėlės puikiai tinka grietinė, baltasis arba sūrio padažai.

Verta žinoti

 Vertingiausiais subproduktais laikomos kepenys, paskui - liežuviai, širdys, smegenys, inkstai, plaučiai, skrandžiai.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus