• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Patiekalų konkursas atskleidė naujas studentų mitybos tendencijas

Autorius: Laura Montvilaitė
2012-02-07 15:30:00

Patiekalų konkursas atskleidė naujas studentų mitybos tendencijas

Sekmadienį, Kulinarijos studijoje įvykęs studentų kulinarinis konkursas atskleidė, kad šiandien studijuojantys žmonės nebesitenkina paprasčiausiais bulvių ir makaronų patiekalais – dauguma priėmusiųjų ZANUSSI kambario iššūkį pagaminti  „3S“ -  skanų, sveiką ir subalansuotos kainos - patiekalą, rinkosi tokius ingredientus kaip vištiena, sūris ir saldžiosios paprikos.

 

Aštuonių Vilniaus kolegijos studentų porų pagamintus patiekalus vertino Kulinarijos studijos virtuvės šefas Adas Žalynas, Vilniaus Kolegijos Agrotechnologijų fakulteto maisto produktų technologijos katedros dėstytoja Edita Rubinienė bei renginio svečiai. Bendrą patiekalų įvertinimą labiausiai nulėmė skonis, tačiau įtakos turėjo ir 2 porcijų kaina.

 

Ragautojai palankiausiai įvertino Verslo vadybos fakultete (VVF) tarptautinį verslą studijuojančių pirmakursių Gintartės Šukevičiūtės ir Gintarės Jušaitės pagamintą lazaniją su vištienos bei morkų įdaru. Merginų patiekalas išskyrė ir viena mažiausių patiekalo savikaina, kiek viršijančia 9 Lt dviems žmonėms.

 

Savikaina šiam patiekalui prilygo ir Ekonomikos ir informacijos fakulteto studentų  Romo Klapatausko ir Lauryno Rimkaus „Čiki sumuštinukai“ – lavašas su vištienos, salotų, paprikų, agurko ir lydyto sūrio įdaru.

 

Antrąją konkurso vietą užėmė dar dvi VVF pirmakursės – Justė Švažaitė ir Justė Šulcaitė, visus nustebinusios ryžių kotletukų, pagardintų grybų padažu, skoniu. Konkurso komisija prisipažino iš pradžių iš tokio paprasto patiekalo daug nesitikėjusi.

 

Kūrybišku patiekalo pateikimu išsiskyrė maitinimo verslo organizavimą ir drabužių dizainą studijuojančios seserys Živilė ir Dovilė Kaušakytės, pagaminusios daržovėmis įdarytą baklažaną, pavadintą „Tanklaiviu“, kuris konkurse užėmė III vietą.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus