• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Pienių pesto padažas

Autorius: Eli.lt
2014-04-15 13:12:00

Tikriausiai kiekvienam teko ragauti gardaus ir kvapnaus bazilikų pesto padažo, kuris net ir įprastus makaronus arba prėską žuvį paverčia įstabaus skonio patiekalu... Siūlome išmėginti labai pavasarišką ir sveiką kiaulpienių lapų (arba dilgėlių) pesto padažo variaciją.



Jums reikės:

Apie 350 g švariai nuplautų, jaunų pienių lapelių,
250 ml alyvuogių aliejaus,
4 česnako skiltelių,
40 g kedrinių pinijų riešutų,
1,5 šaukštelio druskos,
70 g kietojo sūrio.

Gaminame:
Aliejų ir trečdalį lapų dėkite į maisto smulkintuvą (galite grūsti ir ranka, grūstuvėje, tik tuomet naudokite kiek mažiau aliejaus, juo padažą atskiesite pabaigoje), susmulkinkite, dėkite dar vieną dalį lapų, smulkinkite, o tuomet ir visus likusius lapelius. Viską pertrinkite.

Riešutus trumpai paskrudinkite keptuvėje be riebalų, jiems atvėsus dėkite į kiaulpienių masę, pridėkite česnako, tarkuoto sūrio ir vėl susmulkinkite.

Galiausiai pagal skonį pridėkite druskos. Jeigu manote, kad padažas pernelyg tirštas, tai galite atskiesti vandeniu ar aliejumi.

Padažą sudėkite į indelį. Šaldytuve padažą galima laikyti 4-5 dienas. Ant indelyje esančio padažo galima užpilti truputį aliejaus, susidaręs sluoksnelis apsaugos masę nuo tamsėjimo.

Skanu su makaronais, žuvimi, krevetėmis, vištiena, galima tiesiog tepti ant duonos, naudoti picos pado patepimui (vietoj pomidorų padažo).

Pienes galima pakeisti dilgėlėmis (tik jas reikia nuplikyti karštu vandeniu, atvėsinti ir tuomet smulkinti) arba rukola.


Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Rūbų pirkimas internetu