• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Sakurų žydėjimo šventė ir gardžiausių patiekalų receptai

Autorius: Dinner explorer
2010-04-03 09:00:00

Sakurų žydėjimo šventė ir gardžiausių patiekalų receptai
Organizatorių nuotr.

Pasirodžius pirmiesiems pavasario ženklams Lietuvoje,  vakarėlių  ciklo „Dinner explorer“ gerbėjai atšventė  japoniškų vyšnių – sakurų – žydėjimo šventę, kurios metu japonai masiškai renkasi gamtoje ir, valgydami namuose pasiruoštus ar nusipirktus patiekalus, stebi šių vaismedžių žydėjimą. 

Japonijoje šiuo metu yra sakurų žydėjimo pikas, o Lietuvoje jos gali pražįsti tik po mėnesio, todėl piknikams besiruošiantys vakarėlio dalyviai apie šios šventės bei japoniškas kulinarijos tradicijas sužinojo iš anksto - jas pristatė rytietiško maisto tinklo „WoktoWalk“ savininkė Greta Vaitkutė bei jos mama Alina Vaitkienė, pirmojo, tačiau šiuo metu jau nebeveikiančio, japonų restorano Vilniuje – „Tobira“ - savininkė Alina Vaitkienė.

Kimono vilkėjusios moterys ne tik papasakojo apie japoniškų patiekalų ingredientus, jų sezoniškumą, bet ir paaiškino, kaip turėtų būti sudaroma japoniškų priešpiečių dėžutė – bento, parodė japoniško omleto, naudojamo įvairiems patiekalams, kepimo technologiją, bei konsultavo tris komandas, gaminusias skirtingus patiekalus.

Pasak G.Vaitkutės, kartu su tėvais ir broliu Japonijoje gyvenusios 4 metus, mama kiekvienam šeimos nariui kasdien pagamindavo skirtingus bento rinkinius, kurių sudėliojimas Japonijoje yra beveik menas – patiekalai įgauna įvairių žvėrelių, augalų pavidalus, sukurdami žaismingą paveikslėlį. Pietų bento turėtų sudaryti mėsos ar žuvies patiekalas, ryžių patiekalas, sriuba bei marinuoti priedai.

 Todėl  „Dinner Explorer“ vakarėlio komandos varžėsi gamindamos šaltų ryžių salotas Chirashi-zushi, Miso sriubą su baltuoju ridiku ir aburaage (tofu maišeliais), marinuotų agurkų užkandį su jūros dumbliais bei krabų lazdelėmis ir gruzdintą paniruotą vištieną Wakakusa-age (arba Karrage).

Laimėtojų  komandą, kurios patiekalas labiausiai priminė tradicinį  japonišką skonį, rinko ne tik Japonijoje gyvenusios lietuvės, bet ir japonų ambasados darbuotojos - Satomi Yoshino, Miyuki Gota. Pagyrusi visų komandų patiekalų serviravimą bei skonį, žiuri geriausiai paruoštu patiekalu išrinko marinuotų agurkų užkandį su jūros dumbliais bei krabų lazdelėmis.

2 psl.
Puslapis 1 iš 4Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus