• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Turkiškai paruošti baklažanai

Autorius: Balsas.lt
2011-01-18 17:00:00

Turkiškai paruošti baklažanai
Balsas.lt

Dėl didelio kalio kiekio baklažanai yra labai vertinami dietinėje mityboje.  Jie padeda šalinti iš organizmo cholesterolį, mažina jo kiekį kraujyje bei kraujagyslių sienelėse. Ši daržovė tinka įvairiausiems patiekalams. Šį kartą siūlome Jums pasigaminti daržovėmis įdarytus baklažanus ir nustebinti savo šeimos narius.

Jums reikės:

2 šaukštai aliejaus
250 gr baklažanų
1 skiltelė česnako
40 gr morkų
40 gr paprikos
1 ryšulėlis petražolių
2 pomidorai
40 gr salierų
1 svogūnas
druska
čiobreliai
pipirai

Paruošimas:

Perpjaukite baklažanus išilgai per pusę, išpjaukite minkštimą. Kitas daržoves panardinkite į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Papriką nulupkite, išvalykite, smulkiai supjaustykite, apkepinkite ir sumaišykite su morkų ir salierų mišiniu.

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite alyvų aliejuje. Sudėkite daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską išmaišius šiek tiek pakepinkite.

Baklažano minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į apkepintas daržoves. Į baklažano puseles dėkite daržovių faršo. Taip įdarytus baklažanus sudėkite į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždėkite po skiltelę pomidoro. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite šaltus.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus