• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Užkandis: Bulvės molio „marškineliuose” ir ajoli padažu

Autorius: Laura Montvilaitė
2011-06-10 09:09:00

Užkandis: Bulvės molio „marškineliuose” ir ajoli padažu

Šių metų Kanų festivalyje buvo vertinami ne tik kino filmai, bet ir vaišės. Aktoriaus Roberto de Niro vadovaujamai festivalio žiuri buvo surengti specialūs „Kanų meniu“ konkurso nugalėtojų – prancūzų komandos „Les Cook and Roll” - priešpiečiai.

 

Teisę pateikti šiuos priešpiečius iš virtuvės šefo, dizainerio ir stilisto sudaryta komanda įgijo laimėjusi pagrininio festivalio rėmėjo “Electrolux” surengto konkurso “Le Menu de Cannes” finalą, kuriame varžėsi ir komanda iš Rusijos.

 

Prancūzišką virtuvę dievinančio R.de Niro ir kitų žiuri narių vertinimui buvo pateikti šį konkursą nugalėję patiekalai: bulvės molio "marškinėliuose" su ajoli padažu, sūdyta menkė su jūržolėmis ir sezoninėmis daržovėmis bei maskarponės ir aviečių desertas.

 

Laimėjusi prancūzų komanda įkvėpimo sėmėsi iš R. de Niro gimtinės, kur veikia jo niujorkietišku rafinuotumu pasižymintis viešbutis „Greenwich Hotel“. Komisijai staigmena buvo ir serviravimui buvo panaudotos R.de Niro tėvo paveikslų reprodukcijos.

 

Tuo tarpu finale pralaimėjusi rusų komanda, pavadinta „Gyvenimo skoniu“ ,bandė komisiją nustebinti rankų darbo uogų trauktine, modernia barščių interpretacija, jautienos nugarine su  raudonojo vyno ir šokolado padažu bei uogų keksu su morkų džemu bei rusiško kisieliaus želė.

 

Jau antrus metus su Kanų kino festivaliu bendradarbiaujanti „Electrolux“ festivalyje buvo įrengusi specialų paviljoną „Agora“, kuriame surengė atidarymo Gala vakarienę daugiau nei 600-ams festivalio dalyvių bei kasdien ruošė priešpiečius svečiams.

 

Nuo šiandien, kiekvieną dieną, mes Jums pristatysime po vieną įspūdingo patiekalo receptą. Pirmasis - Užkandis: Bulvės molio „marškineliuose” ir ajoli padažu

 

Ingredientai:
12 mažų šviežių bulkių
jūros druskos
čiobreliai
120 g kaolino arba baltojo molio
50 g laktozės miltelių (galima rasti vaistinėje)
2 g sepijos rašalo
180 ml vandens
1 g druskos

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus