• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Vasara – grybų metas: įvairios salotos su grybais

Autorius: Balsas.lt, freedigitalphotos.net
2012-08-14 15:40:00

mėgaukitės grybų patiekalais
mėgaukitės grybų patiekalais

Vasara – grybų metas. Siūlome išbandyti tikrai vasariškus receptus – įvairias salotas su grybais.


Šaltam užkandžiui grybai paprastai tiekiami marinuoti arba virti savo sultyse. Be to, šalti patiekalai gaminami ir iš virtų bei sūdytų grybų. Kad pastarieji nebūtų tokie sūrūs, jie mirkomi šaltame vandenyje, pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais produktais. Džiovinti grybai mirkomi kol išbrinks, paskui pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais paruoštais produktais.


Šviežių kopūstų ir grybų salotos


150 g kopūstų, 10 g džiovintų grybų,


70 g svogūnų, 15 g aliejaus,


2 griežinėliai citrinos, cukraus,


druskos, pipirų.


Šviežius kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir ištrinkite su druska. Džiovintus grybus išmirkykite, išvirkite, supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje kartu su svogūnais. Tada grybus sumaišykite su kopūstais, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi bei druska, maltais pipirais ir išmaišę papuoškite petražolių lapeliais.


Burokėlių ir grybų salotos


200 g nedidelių burokėlių,


100 g virtų grybų, svogūnas,


0,5 šaukšto acto,


2 šaukštai aliejaus,


stiklinė vandens, lauro lapas,


cukraus, druskos.


Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Virtus arba marinuotus grybus supjaustykite mažais kvadratėliais ir sumaišykite su burokėliais. Salotas užpilkite šaltu marinatu.


Marinatui į puodą įpilkite vandens, įmeskite lauro lapą ir, pavirinę maždaug 5 min., įberkite cukraus, druskos, įpilkite acto ir užvirinkite. Po to lauro lapą išimkite, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

2 psl.
Puslapis 1 iš 3Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​

Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus