• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Živilės Vaškytės veršiena su grybais ir svogūnais

2009-03-27 00:00:00

Živilės Vaškytės veršiena su grybais ir svogūnais
lsveikata.lt info.

Reikia:
apie pusės kilogramo veršienos,
apie 300 g pievagrybių, bet tinka ir džiovinti baravykai ar raudonikiai,
vienos didokos galvutės svogūno,
200 g grietinėlės,
4 šaukštų aliejaus,
100 ml sauso baltojo vyno,
pagal skonį smulkintų juodųjų pipirų ir druskos,
trupučio miltų ir sviesto.

Veršieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite ir palikite. Tada apkepinkite miltus svieste. Kitoje keptuvėje veršieną paskrudinkite karštame aliejuje ir išgriebkite. Į tą patį aliejų sudėkite susmulkintus grybus, svogūną ir juos pakepinkite.
 
Po 10 min. supilkite vyną, grietinėlę, miltus ir truputį patroškinkite. Į gatavą padažą sudėkite mėsą, kepimo skystį ir dar kelias minutes patroškinkite. Skaniausia su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
 
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus