• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Žuvienė su pienu

Autorius: Eli.lt
2009-09-29 16:26:00

Žuvienė su pienu
Jupiterimages nuotr.

Jei jūsų vyras ar draugas mėgsta žvejoti, tai žuvies namuose tikriausiai netrūksta. O ar dažnai verdate žuvienę? Jei niekada jos nevirėte arba primiršote receptą, tai siūlome jums išbandyti mūsų siūlomą variantą – žuvienę su pienu.

Pagaminimui reikės:

400 g žuvies filė be odos,
2 l vandens,
žuvies sultinio kubelių,
svogūnas,
4 didelės bulvės,
200 ml pieno,
stiklinė šaldytų žaliųjų žirnelių,
1 šaukštas aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
4 šaukštai kapotų petražolių ir 4 petražolių šakelės,
1 poras,
maltų juodųjų pipirų ir druskos.

Pagaminimas:

Porą smulkiai supjaustykite. Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiau.

Puode užvirkite vandenį, sumeskite žuvies sultinio kubelius. Kai jie ištirps, sudėkite smulkintus porus ir bulves, įberkite pipirų, pasūdykite. Virkite 15 minučių.

Žuvies filė suplaukite, nusausinkite, supjaustykite didesniais gabaliukais ir sudėkite į sultinį. Suberkite žaliuosius žirnelius. Virkite apie 5 minutes.

Miltus išmaišykite su pienu, kad neliktų gumuliukų. Maišydama plona srovele pilkite į sriubą. Supylusi likusį pieną, pamaišykite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Supilstykite į pašildytas lėkštes. Apibarstykite petražolėmis ir papuoškite petražolių šakelėmis.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus