• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

4 būdai šaldyti įvairias uogas

Autorius: Gerda Zemenskaitė
2011-07-13 14:15:00

4 būdai šaldyti įvairias uogas
123rf.com
Atrodytų, kas gali būti paprasčiau? Paimti uogas, nuplauti, įdėti į šaldiklį ir vartoti kada nori... tačiau šaldyti galima keliais būdais. Pasirink labiausiai Tau tinkantį būdą, kurį naudosi šaldydama mėlynes, avietes, serbentus ar braškes.

Iš pradžių, nuplauk uogas, pašalink lapelius ir išdėliok uogas ant servetėlės:

1. Sutriname uogas į piurė, sudedame porcijas į poleteleno paketus, juos stipriais surišti ir padėti į šaldiklį. Esant reikalui, imamas vienas paketas, atitirpinamas, piurė sumaišoma su cukrumi ir valgoma.

2. Uogas dedame į dėžutes, kiekvieną uogų sluoksnį apibarstome cukrumi ir dedame į šaldiklį. Uogas apibarstome cukrumi tam, kad užšaldytos turėtų minkštą konsistenciją ir nesuliptų.

3. Uogas sumaišome su cukrumi (jei tai braškės – supjaustome į ketvirčius), išdėstome ant padėklo, užšaldome, sudedame į poleteleninį paketą ir dedame į šaldiklį. Tokios uogos tinka kokteiliams kaip ledukai ir kaip papuošimas.

4 Uogas sudedame į paketą, užpilame cukrumi ir padeda į stačiakampius indelius. Kai prireikia uogų, išimame jas iš indelio ir gauname tikrą ledinį gardėsį, kuris lengvai pjaustomas.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus