• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

9 gardžios sriubos paslaptys  3 

Autorius: parengė L.Mureikaitė
2015-09-18 12:04:00

9 gardžios sriubos paslaptys
Dreamstime nuotr.
Šaltą žiemos dieną niekas geriau nesušildys nei dubenėlis gardžios naminės sriubos. O kad tokią išvirtumėte, svarbu žinoti bent keletą kulinarinių paslapčių.

Tiesą sakant, sriubos virimo procesas jau nuo seno prilygo šiltam ir jaukiam virtuvės ritualui, o kiek virėjų – tiek ir gardžių paslapčių. Šį kartą siūlome jums 9 gudrybes

1.    Kuo mažesnėje talpoje verdama sriuba, tuo ji bus gardesnė. Sriubos puodas neturėtų būti didesnis nei 10 l. Tai – viena priežasčių, kodėl valgyklinė sriuba skoniu nė iš tolo neprilygsta naminei, išvirtai 3-5 porcijoms.

2.    Kuo lėčiau ir ramiau sriuba verda, tuo ji gardesnė.

3.    Skysčio ir tirščių santykis turi būti subalansuotas. Paskutiniame virimo etape skysčio vienai porcijai turėtų būti tarp 200 ir 400 ml.

4.    Verdant sriubą negalima nei nupilti, nei papildyti skysčio – ir viena, ir kita pastebimai pablogina sriubos skonį.

5.    Produktų pjaustymo būdas gali iš esmės pakeisti sriubos skonį. Todėl labai svarbu išlaikyti vieningą, konkrečiai sriubai būdingą pjaustymo būdą.

6.    Produktai į sriubą dedami tik ta eilės tvarka, kaip numatyta recepte. Šios taisyklės laikantis joks komponentas nepervirs ir neliks pusžalis.

7.    Sriuba sūdoma tik baigiant virti, bet ne per vėlai. Pagrindiniai sriubos komponentai turėtų būti jau išvirę, bet dar ne pervirę – kad tolygiai sugertų iš vandens sūrumą. Jei sriubą pasūdysite pernelyg anksti, ji virs ilgiau, sūrumo gali būti per daug (skystyje išlieka tas pats druskos kiekis, kiek įbėrėte, o dalis skysčio nugaruoja). Jei druską bersite per vėlai, skystis bus persūdytas, o tirščiai – prėski.

8.    Svarbiausias sriubos virimo etapas – bebaigiant virti, kai sriuba jau beveik išvirusi, pasūdyta ir lieka tik suteikti jai paskutinių skonio niuansų (3-7 minutės). Tada beriami prieskoniai ir priedai, paprastą sriubą galintys paversti šedevru.

9.    Ką tik išvirusiai sriubai geriausia leisti 10-20 minučių nusistovėti nedarinėjant puodo dangčio, nemaišant. Galima apkloti šiltu audeklu. Taip sriubos skoniai „susidraugaus“, skystis neliks vandeningas, įgis švelnią aksominę konsistenciją.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
Dorothycaure
2017-03-04 23:28:33
wh0cd889532 cialis cost
Dorothycaure
2017-01-24 04:07:22
wh0cd889532 get the facts zovirax price order azithromycin where can i buy cytotec citalopram buy cialis online no prescription sildenafil viagra vpxl
klik
2012-06-22 11:14:13
Paprastas darbelis! Registruojatės šia nuoroda http://www.twodollarclick.com/index.php?ref=edzius peržiūrite kelis puslapėlius ir gaunate už tai tikrai nemažus pinigus. Taip pat galite registruotis ne tik šiame, bet ir kituose puslapiuose, kurie veikia taip pat, tik uždirbti dar daugiau duoda! http://www.50dollarclick.com/?ref=edzius , http://www.milliondollarbuxx.com/?ref=edzius . Patikėkit tai tikrai neapgailėtini keli centai. Žinoma, reikia šiek tiek pakentėti, kol gauni pirmuosius pinigėlius, bet jau kai gauni, tikrai jautiesi savimi patenkintas ir nenusivylęs, kad nepabijojai rizikuoti ir skirti kelias minutes savo laisvo laiko. Sėkmės!
Dovanos Krikštynoms...
Eli.lt Testai
 
  Eli.lt forumas
 
  Dovanos Krikštynoms...  
 
 
  Naujausi kremai.  
 
 
  Plaukuciu atgaivinimas  
 
 
  Suknelės  
 
 
  Poilsis Palangoje