• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Agurkai: naudingi patarimai

Autorius: Grožio Klubas
2010-08-26 18:00:00

Agurkai: naudingi patarimai
Jupiterimages.com
* Agurkai pasižymi gydomosiomis ypatybėmis: mažina žarnyno skausmus, varo šlapimą, skatina tulžies sekreciją. Sergant viršutinių kvėpavimo takų katarais rekomenduojama gerti grynas agurkų sultis arba jas maišyti su medumi. Geriama po 2 - 3 šaukštus 3 kartus per dieną. Be to, šitaip geriant, gydomi odos išbėrimai, bronchitas, kosulys, jų duodama karščiuojantiems ligoniams.

* Agurkai daro tegiamą poveikį sergant širdies ligomis, ateroskleroze, hipertonine liga, inkstų, kepenų ligomis. Uždėjus ant kaktos žalių agurkų žievelių, sumažėja galvos skausmai.

* Kad ilgiau išsilaikytų švieži agurkai, sudėkite į plokščią emaliuotą indą ir laikykite žemutinėje šaldytuvo lentynėlėje. Kitas būdas: jeigu agurkus panardinsite į vandenį žemyn nuskinta "virkštele", tai jie bus švieži keletą dienų.
* Jeigu norite ilgai išlaikyti raugintus agurkus nehermetiškai uždengtuose indeliuose, tai į sūrymą įpilkite vynuogių acto ir truputį degtinės (10 litrų vandens - 500 gr. druskos, 1 stiklinė acto ir 150 degtinės).

* Rauginti agurkai bus skanesni ir ilgiau išsilaikys, jei į sūrymą įbersite truputį sausų garstyčių. Jos apsaugo agurkus nuo pelėsių. Sūrymo paviršių pabarstykite sausais garstyčių milteliais, tuomet neatsiras pelėsių.

* Jeigu indo paviršių pridengsite stambiai tarkuotais krienais ar krienų lapais, rauginti agurkai neapsitrauks pelėsiais.

* Apipelijusius raugintus agurkus nuplaukite sūriu vandeniu, sudėkite į švarų indą ir apipilkite naujai paruoštu stipresniu sūrymu.

* Jeigu rauginti agurkai ilgainiui įgijo nemalonų kvapą, tai į statinę įdėkite keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių. Po 2 - 3 dienų nemalonus kvapas išnyks.

* Labai skanūs konservuoti agurkai, paruošti su raudonaisiais serbentais, ar jų sultimis (150 g. litriniam stiklainiui).

* Nelaikykite agurkų kartu su obuoliais: dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.

* Kad agurkai būtų nekartūs, nulupkite jų odelę ir keliom  minutėm pamerkite į pasaldintą pieną. Po to nuplaukite šaltu vandeniu.

* Pernokusių agurkų neišmeskite. Surambėjusią odelę nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Puseles farširuokite bet kokiomis salotomis, arba panaudokite grožio procedūroms: agurkų žievelėmis pateptas veidas iškart atsigaus, pažvalės, pagražės.
 
* Raugdamos agurkus, sudėkite juos eilėmis, o ne sumeskite , kaip papuola. Kai kurios šeimininkės žiemai ruošia agurkus su obelų lapais (geriau tinka laukinių obelų, arba obelų, kurių rūgštūs vaisiai). Lapus klokite ant stiklinio dugno.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus