- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 639
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Apie uogienes (II dalis)

Praeitoje dalyje aprašėme uogienės gaminimo pagrindus: kaip nepervirti, kodėl verta daryti pertraukas. Taip pat paaiškinome, kodėl matematikai yra prasti kulinarai - mat matematiniai dėsniai kulinarijoje neduoda naudos, o kartais būna ir žalingi.
Šioje dalyje pagaminsime varškės pastą pagal anoje dalyje pateiktas taisykles. Tikimės, kad šis pagamino aprašymas bus naudingas.
Varškės pastos pagaminimas
Pamėginkime pagal visas praeitoje dalyje aprašytas taisykles pagaminti varškės pastą. Žinoma, viena iš taisyklių yra tinkamos proporcijos (jų tikslumas neturi reikšmės, svarbu išlaikyti bendrą dalių santykį ir, svarbiausia, jas sujungti pagal visas taisykles).
Visų pirma, varškė - pastos pagrindas. Jos geriau nepirkti, o patiems pasigaminti namuose, pavyzdžiui, surauginti 3-5 litrus pieno. Tik reikia gerai nuspausti varškę.
Antra, iš cukraus padaryti pudrą ir ją sutrinti su kiaušiniu arba jo tryniu, arba dar geriau - su kietai išvirtais tryniais. Kuo mažiau skysčio varškės pastoje, tuo geriau. Kitaip varškė "ims plaukti", kai į ją bus įdėta kitų komponentų. Todėl kiaušinių baltymus arba grietinėlę galima įtrinti tik tada, kai jie yra suplakti, faktiškai paversti "kieta" mase.
Trečia, į cukraus ir kiaušinių masę galima įdėti sviesto ir kartu sutrinti, sumaišyti. Skonis bus dar geresnis, jeigu gaminsite kitu būdu: dalį varškės, dvigubai daugiau nei sviesto, ištrinkite su sviestu ir po to šį pusgaminį ištrinkite su likusia varške.
Ketvirta, varškę, kad ir kokia ji būtų gera, reikia iš anksto ištrinti, po to į ją įdėti sviesto ir varškės pusgaminį ir dar kartą ištrinti, kol viskas virs vienalyte mase. Po to į šią masę sudėkite cukraus ir kiaušinių mišinį.
Dabar, kai pastos pagrindas jau visiškai paruoštas, atėjo metas suteikti jai kokį nors savitą, individualų skonį, pvz. padaryti ją švelnesnę įtrinant truputį plaktos grietinėlės arba aromatizuoti ją pagal savo skonį ir norus įdedant prieskonių: vanilino, maltos citrinų žievelės, cinamono, žvaigždanyčio ir kt.
2 psl. Puslapis 1 iš 2- Burnoje tirpstančios Canelés iš Bordo regiono
- 5 būdai pagerinti rytinę nuotaiką
- Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti
Rušiavimas: