• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Apie uogienes (II dalis)

Autorius: Akvilina Vaičiūnienė
2010-12-29 11:25:00

Apie uogienes (II dalis)
Photos.com

Praeitoje dalyje aprašėme uogienės gaminimo pagrindus: kaip nepervirti, kodėl verta daryti pertraukas. Taip pat paaiškinome, kodėl matematikai yra prasti kulinarai - mat matematiniai dėsniai kulinarijoje neduoda naudos, o kartais būna ir žalingi.

Šioje dalyje pagaminsime varškės pastą pagal anoje dalyje pateiktas taisykles. Tikimės, kad šis pagamino aprašymas bus naudingas.

Varškės pastos pagaminimas

Pamėginkime pagal visas praeitoje dalyje aprašytas taisykles pagaminti varškės pastą. Žinoma, viena iš taisyklių yra tinkamos proporcijos (jų tikslumas neturi reikšmės, svarbu išlaikyti bendrą dalių santykį ir, svarbiausia, jas sujungti pagal visas taisykles).

Visų pirma, varškė - pastos pagrindas. Jos geriau nepirkti, o patiems pasigaminti namuose, pavyzdžiui, surauginti 3-5 litrus pieno. Tik reikia gerai nuspausti varškę.

Antra, iš cukraus padaryti pudrą ir ją sutrinti su kiaušiniu arba jo tryniu, arba dar geriau - su kietai išvirtais tryniais. Kuo mažiau skysčio varškės pastoje, tuo geriau. Kitaip varškė "ims plaukti", kai į ją bus įdėta kitų komponentų. Todėl kiaušinių baltymus arba grietinėlę galima įtrinti tik tada, kai jie yra suplakti, faktiškai paversti "kieta" mase.

Trečia, į cukraus ir kiaušinių masę galima įdėti sviesto ir kartu sutrinti, sumaišyti. Skonis bus dar geresnis, jeigu gaminsite kitu būdu: dalį varškės, dvigubai daugiau nei sviesto, ištrinkite su sviestu ir po to šį pusgaminį ištrinkite su likusia varške.

Ketvirta, varškę, kad ir kokia ji būtų gera, reikia iš anksto ištrinti, po to į ją įdėti sviesto ir varškės pusgaminį ir dar kartą ištrinti, kol viskas virs vienalyte mase. Po to į šią masę sudėkite cukraus ir kiaušinių mišinį.

Dabar, kai pastos pagrindas jau visiškai paruoštas, atėjo metas suteikti jai kokį nors savitą, individualų skonį, pvz. padaryti ją švelnesnę įtrinant truputį plaktos grietinėlės arba aromatizuoti ją pagal savo skonį ir norus įdedant prieskonių: vanilino, maltos citrinų žievelės, cinamono, žvaigždanyčio ir kt.

2 psl.
Puslapis 1 iš 2Kitas
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus