• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Bulvės – stalo karalienės  2 

Autorius: www.grozioklubas.lt
2010-01-27 12:15:00

Bulvės – stalo karalienės
jupiterimages.com nuotr.

Taip ko gero jas vadina dažnas lietuvis. Be bulvių negalėtumėte gyventi? Tuomet šis straipsnis kaip tik Jums. Pateiksime keletą įdomių pastebėjimų apie bulves.

  • Bulvėse yra labai daug vitamino C (ypatingai šviežiose), kalio, angliavandenių, chromo ( turi bulvės su lupenomis).
  • Gydymui dažniausiai naudojamos šviežios, žalių bulvių sultys. Jos skatina žarnyno peristaltiką, gydo padidėjusį skrandžio rūgštingumą. Dėl didelio kiekio kalio, jos gerina širdies raumenų veiklą, šalina skysčius.
  • Atsargiai reikėtų sultis gerti hipotonikams, nes jos mažina kraujospūdį. Bulvių sultys, sumaišytos su burokėlių sultimis, gydo mažakraujystę. Bulvės turi raminamųjų savybių, todėl tinka nemigos kamuojamiems žmonėms.
  • Dėl didelio angliavandenių kiekio jas reikia riboti sergantiems diabetu.
  • Jos taip pat netinka nutukusiems žmonėms, nes yra kaloringos. Ypatingai kaloringos keptos, ar gruzdintos bulvytės.
  • Nenaudokite pažaliavusių bulvių, nes jose yra solanino, nuodingos medžiagos.
  • Ant sutinusios vietos, nudegimo, ar voties uždėta tarkuotos bulvės kaukė ištrauks karštį, sutinusi vieta greičiau užgis.
  • Jeigu norite, kad bulvės nesudygtų, į dėžę, kur laikote bulves įdėkite keletą obuolių.
  • Nuskutę bulves, nusiprauskite su citrinos sultimis, pajuodavimai išnyks.
  • Kad mažiau pajuostų nuluptos bulvės, įpilkite pieno, arba įlašinkite citrinos.
  • Nuskustų bulvių ilgai nelaikykite vandenyje, nes taip jos praranda vitaminus. Supjaustytos bulvės netenka penkiasdešimt vieno procento vitamino C, penkiolika procentų vitamino B. Kad mažiau netektų vitamino C, jas dėkite tik į verdantį vandenį.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių tešlą, naudokite aliejų.
  • Kad apšalusios bulvės netektų nemalonaus skonio, pirmiausia jas palaikykite šaltame vandenyje, paskui įdėkite į verdantį vandenį ir įpilkite šaukštelį citrinų sulčių.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus
rita
2010-01-30 14:22:03
oj, neisivazduoju virtuves be bulviu, kiekviena savaitgali is arvi parduotuveles uzsisakom kepta kalakuta ir kepam bulves, gardu , labai gardu.
Creditor
2010-01-29 16:47:24
Pasiskolinti lengva! Jei trūksta pinigų, eik į w w w . CREDITOR . lt registruokis ir GAUK greitą paskolą per 5 minutes!