• Meilė ir seksas
  • Grožis ir stilius
  • Sveikata ir dieta
  • Nėštumas ir vaikai
  • Namai ir maistas
  • Gyvenimo būdas
  • Žvaigždės
  • Pramogos
  • Naujienos
  • Konkursai

Dešra: šaldytuve ir ant stalo

Autorius: pagal Happywoman
2012-01-17 11:40:00

Dešra: šaldytuve ir ant stalo
Freedigitalphotos nuotr.
Kad ir kiek sveikos mitybos šalininkai šauktų SOS, pripažinkime: dešra yra dešra. Ir kai kurie žmonės be jos neįsivaizduoja savo gyvenimo. Ar tai blogai? Sakoma, kas su saiku – nieko baisaus. Ir vis dėlto jei jau neatsisakome šio gardėsio visiškai – pasistenkime bent jau išsirinkti geriausią!

•    Perkant dešrą vertėtų atkreipti dėmesį į jos pjūvio vietą – pjūvis turėtų būti lygus, mėsos faršas neturėtų verstis per kraštus.

•    Dar vienas geros kokybės požymis – tai, kad pjaustant mėsa nelimpa prie peilio ašmenų.

•    Kad dešros gaminiai nesudžiūtų, sutepkite juos plonu aliejaus sluoksniu arba padėkite ant dešros ploną citrinos skiltelę.

•    Dešrą ir rūkytą jautieną laikykite suvyniotą į pergamentinį popierių.

•    Kartais nutinka, kad dešros apvalkalas sunkiai lupasi nuo dešros. Procedūra bus kur kas paprastesnė jei dešros gabalėlį palaikysite keletą minučių šaltame vandenyje – tada odelė nusilups kuo lengviausiai.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​
Gairės: dešra, saliamis


Rušiavimas:

Rašyti komentarą:

Vardas*
El. paštas
Komentaras*
* žymi privalomus laukus