- 10 gardžiausių ir sveikiausių rudens sezono glotnučių
- Mėsainis su vištienos liulia kebabais – naujiena ar dar vienas tobulo mėsainio receptas?
- Paprasčiau nebūna: naminių ledų receptai per penkias minutes
- Kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir kulinarinės laidos vedėja?
- Pikčiausias katinas pasaulyje (foto)
- Renkamės naujus vonios baldus: į ką atkreipti dėmesį?
- Mišku kvepianti žaliaskarė ar dirbtinė eglutė: ką rinktis?
- Mažytės Kalėdų eglutės mieloms šventėms (foto)
- Padangos ir jų evoliucija iki šiandien
- Žieminės padangos: kaip išsirinkti tinkamas?
- 1. Kūno signalai 10
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 5. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 6. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 7. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 8. Nėštumo požymiai be testo 14
- 9. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 10. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 1. 10 kiekvieno Zodiako principų 31
- 2. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 3. Nėštumo požymiai be testo 14
- 4. Kūno signalai 10
- 5. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 6. Jo idealas pagal Zodiaką 16
- 7. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 8. 3 gėrimai lieknėjimui 6
- 9. Skilinėja plaukų galiukai! Ką daryti? 1
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
- 1. Zodiako ženklai ir meilė 24
- 2. Seksas pagal asmenybės tipus (I dalis) 3
- 3. Kūno signalai 10
- 4. Oksana Pikul erotinė fotosesija (N-18) 640
- 5. Ką vyrai galvoja po sekso? 10
- 6. Gėdingos ir neįprastos sekso istorijos 1
- 7. 5 sekso rekordai 8
- 8. Moterų frazės, kurios erzina vyrus 4
- 9. „Simpsonų“ kūrėjas planuoja serialą kurti iki mirties
- 10. Ombré nagų lakavimas (video pamoka) 2
Džiovinti vaisiai pakeis šviežius šaltuoju metų laiku
2011-11-02 15:50:00

123rf
Beveik visuose džiovintuose vaisiuose gausu kalio, būtino normaliai širdies veiklai, taip pat organinių rūgščių bei mikroelementų. Juose nėra riebalų, tačiau gausu angliavandenių, t.y. naudingosios fruktozės.
Džiovinti abrikosai - geriausias gardėsis “širdininkams”. Juodosios slyvos, figos ir datulės gerina virškinimo procesą, ypač tiems, kuriuos kamuoja vidurių užkietėjimas.
Džiovintuose obuoliuose gausu maistinių skaidulų, pektino, obuolių rūgšties, todėl jų rekomenduojama valgyti tiems, kurie skundžiasi apetitu, arba sergantiesiems gastritu, kai skrandžio rūgštingumas sumažėjęs.
Pirkdami sveriamų džiovintų vaisių atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Ypač ryški rodo, kad vaisiai buvo apipurkšti sieros dioksinu. Taip yra pailginamas jų tinkamumo vartoti laikas. Jeigu nusipirkote supakuotų vaisų, atidžiai perskaitykite etiketę. E220, E221, E225 ir E226 - tai konservantai, įvairūs sieros junginiai, kuriuo yra paveikiami vaisiai po džiovinimo. Jeigu nusipirkote tokių vaisių, neskubėkite jų išmesti. Iš jų galima išvirti kompotą, mat verdant sulfatai suyra.
Visus džiovintus vaisius rekomenduojama nuplauti karštu vandeniu ir po to dar pamirkyti 2-3 valandas.
Paimkite lygiomis dalimis abrikosų, figų ir graikinių riešutų, viską sumalkite, sumaišykite su medumi ir laikykite gautą masę šaldytuve. Kas rytą suvalgykite jos po šaukštelį “ant tuščio skrandžio”. Tokia pasta tonizuoja skrandį, tinka aterosklerozės, hipertenzijos ir inkstų ligų profilaktikai.
Svarbu:
Džiovintų vaisių nerekomenduojama valgyti paūmėjus gastritui, kolitui, opai. Taip pat atsargiai reikėtų vartoti sergant diabetu.
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Gairės: džiovinti vaisiai, džiovintų vaisių nauda
Rušiavimas: